Top Spin 4 recensie

Top Spin 4 Box Art
Systeem: Wii, PS3, Xbox 360
Ontwikkelaar: 2K Czech
Pub: 2K Sports
Uitgave: 15 maart 2011
Spelers: 1-4
Schermresolutie: 480p

Het geluid en de muziek zijn respectievelijk goed en slecht. Alle effecten, van de piepende schoenen tot het gegrom van de spelers tot de bouwangst van het publiek tijdens een uitgebreide rally, zijn perfect, en in combinatie met de graphics komt Top Spin 4 zo dicht bij de realiteit als een tennisspel kan krijgen. Er werd zelfs voor gezorgd dat het gejuich van het publiek werd afgestemd op de locaties. Als je tegen Andy Murray in het VK speelt, kun je een aanval van 'kom op Andy' of 'go Rafa' verwachten als je tegen Nadal vecht in Barcelona. De muziektracks zijn daarentegen een slechte selectie van indiepop en rock, wat meer geschikt lijkt voor een Tony Hawk- of X Games-game. Gezien de enorme etiquette van tennis en het simulatiedoel van 2K Sports, zou een meer ingetogen afspeellijst beter geschikt zijn geweest. Een hele opgave, denk ik.

Schermafbeelding Top Spin 4

Mijn grootste teleurstelling was de motion controls. Het opnemen van de bewegingsdetectie van Move en Wii in het spel leek een bijzaak, wat heel goed het geval zou kunnen zijn. De verdedigende houding dat het te moeilijk is om tennis te simuleren met bewegingsbesturing is een excuus, aangezien Sega precies dat doet met Virtua Tennis 4. Na het testen van de bewegingsbesturing zijn de animaties nog steeds ingesteld, waarbij je zwaaibewegingen ze gewoon activeren. Het spel maakt niet eens gebruik van Wii MotionPlus, wat eerlijk gezegd de standaard zou moeten zijn voor alle toekomstige ontwikkeling van Wii-spellen. En geen Kinect-ondersteuning! Ik denk dat het staat om te zien hoe de toekomst van motion gaming op alle systemen zich ontwikkelt, maar dit was absoluut een gemiste kans voor 2K.

Ondanks mijn duidelijke ongenoegen met de slechte bewegingsbesturing, doet de klassieke stijl op de controller nog steeds fantastisch werk om je vingers in beweging te houden met een verscheidenheid aan shotcombinaties, van platte shots, slice-shots, lobs en natuurlijk topspins. Als je op zoek bent naar online functies, kun je gerangschikte en niet-gerangschikte wedstrijden spelen, het klassement bekijken en je speler naar de World Tour-modus brengen, waar je deelneemt aan snelle wedstrijden en verschillende toernooien, strijdend om die felbegeerde nummer 1 plek.

Tennis is van nature een simpele vertaling naar videogames; sommigen zouden zelfs een tennisspel een verheerlijkte Pong noemen. Tennisspellen in simulatiestijl hebben het nog moeilijker om een ​​publiek vast te houden door geen off-the-wall dynamiek en onmogelijke supershots op te nemen. Maar door de diepte van de ervaring te vergroten met prachtige beelden en veel kleine details, levert Top Spin 4 het meest realistische tennisspel tot nu toe, en een spel dat puristen van de sport gemakkelijk aanspreekt. Hopelijk omarmt 2K Sports het idee van motion control voor hun volgende game en herdefinieert het de betekenis van simulatie.

Door Sean Engemann
CCC freelance schrijver

BEOORDELING VAN 5 BEOORDELING BESCHRIJVING 4.3 Grafische afbeeldingen
Uitstekende detaillering en animaties, evenals een prachtig kleurenpalet, geven Top Spin 4 het realisme waar de uitgever naar streefde. 3.2 Controle
Hoewel de klassieke besturingsstijl prima werkt, zou de serie, vooral een simulatietype, het tijdperk van bewegingsbesturing in moeten gaan. 3.7 Muziek / Geluid FX / Stemacteren
Hoewel de muziekkeuze verschrikkelijk is, kun je je door de menu's haasten om naar een muziekvrije wedstrijd te gaan, gevuld met geweldige geluidseffecten en de sfeer van het publiek. 4.0 Speelwaarde
Tussen de lange carrièremodus, aanpasbare personages en online toernooien is er genoeg om fans van de serie en nieuwkomers in tennisgames hun rackets te laten pakken en het veld op te gaan. 3.8 Algemene beoordeling - Goed
Geen gemiddelde. Zie de beoordelingslegenda hieronder voor een uitsplitsing van de uiteindelijke score.
Legenda beoordelingsbeoordeling
0,1 - 1,9 = vermijden 2,5 - 2,9 = Gemiddeld 3,5 - 3,9 = Goed 4.5 - 4.9 = Moet kopen
2,0 - 2,4 = slecht 3.0 - 3.4 = Redelijk 4,0 - 4,4 = Geweldig 5.0 = De beste

Spelkenmerken:

  • Echt tennis - Van de levensechte beelden van 's werelds beste spelers tot de recreatie van 's werelds meest heilige banen en de ongeëvenaarde authenticiteit van de gameplay op het veld, Top Spin 4 biedt een adembenemende tenniservaring. Als je speler beweegt, kijk dan hoe zijn schaduw met hem meebeweegt. Als je op een cruciaal punt met een tegenstander in gevecht gaat, luister dan terwijl de menigte intensiteit opbouwt. Ervaar alles wat de profs doen in een echte tenniswedstrijd.
  • Geheel nieuwe intuïtieve besturing - Volledig opnieuw ontworpen, bieden geheel nieuwe gameplay-besturingen een ongelooflijk responsieve en bevredigende ervaring, waardoor je de zwakheden van je tegenstander kunt aanpakken en het veld op elk vaardigheidsniveau kunt domineren.
  • The Deepest Player Roster Ever - Ervaar de beste verzameling tennistalenten ooit, want je hebt nu de mogelijkheid om te spelen met vijfentwintig van 's werelds beste profs, tientallen getalenteerde nieuwkomers en enkele van de meest iconische legendes van het spel.
  • Mijn speler-modus - Creëer en pas elk aspect van je gecreëerde speler aan terwijl je je eigen speelstijl ontwikkelt om het veld te domineren op weg om nummer 1 te worden in de World Tour.

    Schermafbeeldingen / Afbeeldingen Top Spin 4 Screenshot - klik om te vergroten Top Spin 4 Screenshot - klik om te vergroten Top Spin 4 Screenshot - klik om te vergroten Top Spin 4 Screenshot - klik om te vergroten Top Spin 4 Screenshot - klik om te vergroten Top Spin 4 Screenshot - klik om te vergroten Top Spin 4 Screenshot - klik om te vergroten Top Spin 4 Screenshot - klik om te vergroten Top Spin 4 Screenshot - klik om te vergroten Diavoorstelling