Regen van pijlen (Cirith Ungol)

Nog een sjokken terug om Shelob te zien. Als het gaat om spinachtige femme fatales, lijkt Talion een beetje... aanhankelijk te worden.

Hoor zowel de spinvrouw als de elfenwraith en hergroepeer je dan met Baranor.

Je eerste doel is om de tien boogschutters in het kamp uit te schakelen zonder alarm te slaan. Je krijgt een bonus voor het stealth doden van vier, maar het is betrouwbaarder (en leuker) om ze allemaal stealth te doden. Of Shadow Strike, als je die hebt, maar laten we aannemen dat je die niet hebt. Begin met een in de dichtstbijzijnde toren en werk dan met de klok mee langs de buitenste ring (of naar links, als je dat liever hebt).

De touwen hier maken de doorvoer relatief eenvoudig. Als je de buitenste ring hebt gestuurd, ga dan naar de binnenste ring en schakel uiteindelijk de op de grond gebaseerde ring uit, zodra ze uit het zicht van hun kameraden zijn.

Als ze alle tien geruisloos zijn verzonden, volg je je marker naar de toren bij de binnenste ring. Vanaf hier kun je de Gondorians oproepen om ten strijde te trekken.

Vervolgens volgt een koninklijke strijd in de arena, tussen jou, de chef, een van zijn overlevende lijfwachten en de Gondor-versterkingen.

Je hoeft hier niet alle kapiteins te vermoorden - zodra de bevelvoerder dood is, eindigt de missie, met een beetje zelffelicitatie, en plannen voor nog een volgend bezoek aan Shelob.