Nieuwe SOMA 'Theta'-trailer toont omgevingen en dialoog

Frictional Games, vooral bekend om zijn horrorspel Geheugenverlies: de donkere afdaling , heeft een nieuwe trailer uitgebracht voor zijn aankomende sci-fi horrorspel SOMA , die in 2015 verschijnt voor pc en PlayStation 4. Frictional is erg stil geweest over de details van SOMA , omdat er weinig informatie over de game is buiten wat de ontwikkelaar al eerder heeft uitgebracht in zijn vorige trailers.

De eerste trailer voor SOMA werd begin oktober 2013 uitgebracht. De trailer bevatte een zeer grote monitor die was aangesloten op zeer dikke kabels (genaamd Item #2656, bijgenaamd Vivarium), en een vrouw die leek te proberen de enorme machine aan te zetten of probeerde om het op een bepaalde manier te laten werken.

De tweede trailer was in een vergelijkbare vertelstijl, waarbij dezelfde vrouw zich afvroeg wat een bijna volledig gedemonteerde machine leek te zijn, een machine die gevoel leek te hebben (item #4017, Mockingbird). Aan het einde van de trailer leek de dialoog een mogelijk thema erachter af te leiden SOMA , die van een gedupliceerde ziel: de menselijke ziel en een duplicaat van dezelfde ziel die zich in een machine bevinden, die beide geen kennis of erkenning van elkaar hebben.

SOMA 's eerste gameplay-teaser-trailer werd kort daarna uitgebracht en onthulde dat het spel het thema zou kunnen krijgen van het overbrengen van het menselijke bewustzijn naar een machine zonder dat ze het wisten; dat is echter alleen de persoonlijke subjectieve speculatie van deze auteur. De trailer bevatte ook wat voor soort omgevingen die kunnen verschijnen in SOMA , omgevingen die lijken te zijn geïnspireerd op het werk van H.R. Giger of Ridley Scott's Buitenaards wezen .

SOMA's De nieuwste trailer, genaamd Theta, toonde meer omgevingen die in de uiteindelijke game kunnen voorkomen, omgevingen die eruitzien als je typische schijnbaar verlaten sci-fi-onderzoeksfaciliteit. Door de hele trailer heen was er een gesprek tussen twee mensen, van wie er één klonk alsof ze de nadruk legde op iets van overkoepelend belang. Ze zou misschien dezelfde vrouw kunnen zijn die in de vorige trailers verscheen. De trailer is hieronder te bekijken.

door