Missie 05 - Hypocentrum

MISSIE 05 - Hypocentrum

Kernselectie: Je krijgt in deze missie te maken met VEEL robots. Overweeg serieus om de controlekern te nemen, of als je dat niet kunt, neem dan de chaoskern voor zijn opofferingsvermogen. EMP-granaten zijn ook handig.

Wanneer je de controle krijgt, kijk je neer op het wrak van een oude reactorlocatie die wemelt van 54i-soldaten. Voordat je te dichtbij komt, zoek je een gele tent langs het onverharde pad, binnen is een 54i Datapad . Schakel je tactische blik in en ga langs het pad door het kreupelhout naar rechts om dichterbij te komen. Als je een wapen met een behoorlijk bereik hebt, kun je je achter een van de barrières/rotsen naast het pad houden en beginnen met het oppakken van vijanden vanuit je positie in het struikgewas (je moet de drang weerstaan ​​om Monty Python-referentie te maken). Sommige van de vijanden die het dichtst in de buurt zijn, zullen waarschijnlijk naar je toe rennen nadat je het vuur hebt geopend, dus wees klaar om ze aan te pakken voordat ze te dichtbij komen.

Als je tactische zichtdoelen opraken, moet je de weg oversteken en van dekking naar dekking gaan naar het open gebied beneden waar alle soldaten zwermden. Neem de tijd terwijl je door het puin beweegt en controleer op contouren en mogelijke hinderlagen terwijl je naar Hendricks positie gaat. Er is een technisch met een actieve toren in het midden van het gebied die je kunt gebruiken als je ook een beetje roekeloos wilt zijn om de resterende vijandelijke troepen op te dweilen. Wanneer de laatste menselijke tegenstander valt, zal een explosie het uiteinde van het plein doen schommelen en een A.S.P-tank zal van onder een stapel puin uitbarsten en het vuur openen zodra het tevoorschijn komt.

In de buurt van Hendricks positie achter de fontein, vind je meerdere XM-53 RPG-draagraketten. De ASP heeft afbuigplaten die voorkomen dat inkomende granaten en raketten het hoofdgedeelte van de tank raken totdat deze wordt verzwakt door geweervuur. Terwijl je in dekking blijft om de aanvallen van de ASP te ontwijken, moet je een flink aantal kogels lossen om de platen tijdelijk te verstoren en dan naar de RPG wisselen en twee vergrendelde schoten zo snel mogelijk afvuren om de maximale hoeveelheid schade aan te richten in elk spervuur. Na ongeveer vijf succesvolle RPG-shots, zou de A.S.P in stilte moeten kletteren en jou en Hendricks alleen op het plein achterlaten.

Wandel naar de gemarkeerde deur langs de gevallen A.S.P en hack het paneel ernaast om toegang te krijgen tot de faciliteit. Loop achter Hendricks aan de trap af en door de foyer. Als de schermen oplichten, draai je naar links om een ​​kleine doodlopende nis te vinden met een Besmettingstestkit in het. Je gaat door een andere deur, gevolgd door een groot aantal lichamen verspreid over de grond. Nadat een beetje dialoog is gespeeld, volg je Kane's instructies en communiceer je met het datapad op het nabijgelegen lichaam dat tegen de lage muur is gezakt. Je begint dan met het afdalen van de richels rond de cirkelvormige omtrek van de faciliteit. Wees voorzichtig als je dit doet, want een gemiste sprong kan je in de duisternis naar beneden laten vallen tot een pijnlijke dood. Volg Hendricks en de verkenningsdrone steeds naar beneden, rennend tegen de muur of onwaardige sprongen achter hem aan. Nadat je de andere kant van de muur hebt bereikt, zal je tactische blik zo'n 54i-vijanden in de kamers voor je zien.

Gebruik een van de vensterbanken (recht vooruit of in de kamer links) als dekkingsposities terwijl je het vuur opent op de vijanden in de kamers erachter. Een krijgsheer achter in de groep zal hier je grootste zorg zijn. Als je de controlekern hebt, kun je met zijn augmentaties schroeven om hem tijdelijk uit te schakelen, waardoor een opeenvolging van hoofdschoten mogelijk is, terwijl de vuurvliegjes van de chaoskern snel de andere goons zullen opruimen, zodat je vrij bent om één op één met de krijgsheer om te gaan. Als al het andere faalt, blijf dan in dekking en vuur op hem wanneer je kunt, en gooi af en toe een granaat om het interessant te houden. Naarmate je hoger komt, zullen er meer vijanden naar je toe rennen, dus zoek dekking en laat ze in je schietbereik komen.

Als het lab vrij is, hervat je het volgen van Hendricks en zijn drone-maatje. Je daalt nog wat richels af, voert meer muurbewegingen uit en doorkruist enkele afbrokkelende loopbruggen, totdat je een kamer bereikt met roestrode verf op de muren met meerdere robots in insluitingscellen. Negeer de vreemde robots voor nu en ga verder achter Hendricks en de drone aan. Duik onder de deur die hij opent en wacht tot hij weer bij je is voordat je door de gang gaat. Er zullen nog meer richels vallen als je een groot cirkelvormig gebied onderaan bereikt. Omhels de rechtermuur wanneer je landt om een ​​kleine kamer binnen te gaan. Terwijl je dat doet, worden robots in het gebied geactiveerd en beginnen ze zich op jou en Hendricks te richten.

Gebruik je positie in de kamer en zoek dekking bij de vensterbank om uit te vuren op de naderende dreiging. Gebruik je kernkrachten en/of EMP-granaten om de vijandelijke troepen snel te verslaan. Dit is waar de robotvijanden op het niveau beginnen. Je zult blij zijn dat je vanaf nu die controlekern en EMP-granaten hebt meegenomen. Wees vooral op uw hoede voor de robot met de RPG op het bovenste niveau. Kijk uit als de eerste groep wordt afgebroken voor onderdelen, want er zullen nog twee robots naast de deur van de kamer waarin je je bevindt naar beneden vallen en naar binnen komen om je te verrassen. Begroet ze met een regen van geweervuur ​​om deze eerste robothorde af te maken. Je vindt er ook wat Coalesence-marketingmateriaal hier ook.

Slenter naar het midden van het gebied om Hendricks en de verkenningsdrone te ontmoeten terwijl een nieuw pad wordt geopend. Val achter Hendricks aan in de duisternis en activeer je verbeterde zicht (D-pad omhoog). Blijf Hendricks achtervolgen en maak een paar hachelijke sprongen in de duisternis totdat de drone problemen ondervindt. Aan het einde van het onverwachte platformgedeelte vind je een verlichte deuropening. Schakel je EV uit als je de gang nadert en betreedt (waarom lijkt dit steeds meer op een kluis uit de Fallout-serie?). Ga naar de marker in de kamer voor je en onderzoek je omgeving, inclusief het gloeiende blauwe adelaar-embleem op de muur.

Vul je munitiekist in de hoek aan voordat je Hendricks door de deuren volgt. EEN Biocontainment bus bevindt zich door de eerste deur aan uw linkerhand in de gang. Ga de trap af en ga de ovale kamer binnen door de volgende reeks deuren. Je ziet verschillende robots op de grond liggen. Snelle spelers merken misschien dat hun dradenkruis rood is als ze over de robots zweven. Ja, ze zijn allemaal actief, dus begin meteen met melee-/schietacties, want als je dat niet doet, zullen ze je binnenkort in een hinderlaag lokken. De robots zullen na een paar seconden opstaan ​​om aan te vallen, en bij hogere moeilijkheidsgraden pakken hun melee-aanvallen een klap uit, dus zorg ervoor dat je ze zo snel mogelijk neerschiet of gebruik je kernvaardigheden.

De bots beginnen naar beneden te vallen vanaf de loopbrug erboven, dus stop jezelf in een hoek en open het vuur op alles wat je ziet. Na er een paar te hebben gedood, rent Hendricks door de gang. Herlaad en achtervolg hem, blijf alert voor robots die op de grond liggen of naar beneden vallen van het niveau erboven. U kunt desgewenst ook hier de trap in een zijkamer gebruiken om de bovenverdieping te bereiken. Als je de hoek omgaat in de buurt van Hendricks, zullen meer bots opraken uit wat lijkt op een cirkelvormige pauzeruimte verderop.

Blijf achter Hendricks aan door de gang en volg een trap tot je een deur bereikt met een paneel dat je kunt hacken. Als je het opent, worden een paar scènes geactiveerd. Er is een E-inkt whiteboard ook op een aanrecht in deze kamer. Wanneer je daarna de controle terugkrijgt, volg je Hendricks weer terug in de duisternis. Dus schakel je verbeterde zicht weer naar beneden in de verduisterde kamers beneden. Als je een kamer onder aan de trap binnengaat, begint je optica te spelen, waardoor het tactische zicht en het verbeterde zicht niet werken, dus schakel ze uit en haal Hendricks in naast een deur in de duisternis.

Kom dicht bij Hendricks en je zult hem automatisch een boost geven naar de richel boven je hoofd. Een paar seconden later gaat de deur voor je open, maar Hendricks deed hem niet open. Heeft iemand anders het gevoel dat ze net een horrorfilm zijn binnengelopen? Vul je voorraad aan bij de munitiekist net binnen de deur en ga dan de kamer binnen die baadt in rood licht daarachter. Als je een van de zijgangen (links of rechts) binnengaat, sluiten ze zich achter je af, waardoor je door een lineair verzonken gang moet gaan. Naarmate je hoger komt, zullen robots uit het water springen en naar je toe rennen om aan te vallen. Leeg de kogels van je geweer erin of gebruik je kernvaardigheden om ze te vernietigen voordat ze je kunnen raken. Ik hoop dat je een pistool hebt met een goede herlaadsnelheid of een groot magazijn (zoals een LMG) als ze snel en woedend op je af komen.

Ga door de eenzame open deur in het midden van de waterweg en reken af ​​met de robots in het centrale gebied voordat je door de deur de kamer uitloopt naar de doelmarkering. Als je door de volgende deuropening gaat, worden je optische verbeteringen hersteld, zodat je de tactische weergave weer kunt activeren. Ga de eerste kamer rechts in om een ​​te vinden Prototype DNI-implantaat . Vul je voorraad aan bij de munitiekist op de hoek voordat je deze volgt om de ingang te vinden naar een nieuwe kamer die gevuld is met de kieuwen met robots die de leiding hebben. Ja, ze zullen het niet leuk vinden als je er doorheen loopt. Je wilt hier naar voren rennen totdat je hoort dat de robots beginnen te activeren, en dan teruggaan naar de ingang waar je vandaan kwam terwijl je de aanstormende robots neerschiet. Ondanks het grote aantal robots in de kamer, worden er maar vijf of zes daadwerkelijk geactiveerd, dus het is vrij eenvoudig om ze te ontmantelen.

Ga door de nu veilige robotgang naar de marker aan het einde waar een open lift op je wacht. Wanneer je de onderste verdieping bereikt, ben je eindelijk in de serverruimte. Iemand staat in het midden van de kamer en gebruikt zijn DNI om de robots in de faciliteit te besturen en je moet ze stoppen. Super goed. Ik zal de algemene strategie van deze sectie uiteenzetten (omdat deze uit drie herhalende taken bestaat) met een paar aanwijzingen over waar je op moet letten als je deze persoon en zijn robots aanneemt.

Het idee hier is om de deksels op drie pijpen (een voor een) in het midden van de ronde kamer te schieten. Als een pijp open is, kun je de marker op het centrale podium naderen en voer je automatisch een animatie uit om te klimmen/granaten te gooien om de kern binnenin te beschadigen. Terwijl je dit probeert, zullen afstandsrobots en melee-bots je constant aanvallen (met oneindige respawning op het middelste podium). Op hogere moeilijkheidsgraden moet je extreem alert zijn om te voorkomen dat je overrompeld wordt en dat je niet één schot doodt door de snel bewegende melee-bots. Het hebben van de controlekern hier om de afstandsrobots te hacken of om jezelf te verdedigen tijdens het herladen is hier buitengewoon handig. Tussen de tweede en derde pijp moet je Hendricks in de controlekamer verdedigen (zoek naar de schilddoelmarkering) door op de robots te schieten die proberen op te springen en op het glas te exploderen. Houd er rekening mee dat je onkwetsbaar bent tijdens de granaatworp-animatie, dus je kunt het gebruiken om veteranenproblemen te genezen als je een sprintje maakt naar de triggerplek. Oh, en vergeet niet om de EMP-granaten te gebruiken als je ze hebt meegenomen, want er zijn vier munitiekisten aan de buitenkant van de kamer die je kunt aanvullen. Nadat je de derde granaat hebt gegooid, worden scènes geactiveerd.

Daarna zul je in ernstige problemen komen als de plaats zich begint te vullen met water. Achtervolg Hendricks terwijl hij door de gangen rent. Begin met schieten op de 54i-vijanden hierboven wanneer je de onderkant van een trap bereikt, en ontdoe je ook van de man om de hoek bovenaan de trap. Schiet de twee of drie vijanden neer die recht op je af rennen door de gang die voor je ligt voordat je er rechtdoor sprint achter Hendricks aan. Je moet rennen en nog een paar goons neerschieten terwijl je door de gang voor je raast en op de hoek stopt om de kracht aan de andere kant ervan op te nemen. Beklim nog een trap naar het volgende niveau en zoek dekking tegen de reling in de kamer bovenaan.

Je moet een paar robots en een paar onsterfelijken neerhalen voordat je weer verder kunt. Aan de andere kant van de bovenste verdieping, daal je af achter Hendricks aan en luister naar Kane's plan. Wanneer Hendricks aan de deuropening begint te prutsen, zoek dan dekking achter de kisten aan de linkermuur en begin in de naderende vijanden te kruipen. Na het opnemen van ongeveer tien robots en een eenzame menselijke vijand, zal Hendricks je roepen om hem een ​​handje te helpen. Race naar de marker naast hem en communiceer ermee om de deuren te openen en de plaats te laten overstromen.

Wanneer je de controle terugkrijgt in de ondergelopen gang, zwem je achter Hendricks aan en schiet je de robotvijanden op de loopbrug in de eerste kamer die je tegenkomt. Zwem naar de gemarkeerde deuropening en kort daarna word je helemaal terug geveegd naar dat cirkelvormige gebied waar je voor het eerst de robotvijanden in dit level begon tegen te komen. Wanneer je weer controle krijgt, draai je naar rechts en open je het vuur op de robots op de loopbrug. Waarschuwing vooraf: er worden dieptebommen gedropt in het gebied boven dat huis van een vrij grote afstand die een behoorlijke hoeveelheid schade aanrichten (2x treffers doden je op veteraan moeilijkheidsgraad). Om de dood te voorkomen, moet je de marker precies volgen.

Om te beginnen, van de twee robots die je zojuist hebt vernietigd, kijk omhoog en zie een groot gat in het dak waar drie of vier dieptebommen doorheen vallen. Gebruik je geweer om ze snel weg te gooien en zwem dan naar het gat. Vanaf hier zou je een groot deel van de loopbrug moeten kunnen zien vallen (waar je niet onder wilt worden verpletterd) en een bungelende reeks zeecontainers. Je wilt snel omhoog en in deze containers zwemmen (omdat ze je gedeeltelijk beschermen tegen de explosies van dieptebommen) en omhoog en naar de gemarkeerde loopbrug zwemmen. Vanaf hier moet je de markeringen langs de loopbrug volgen en de robots doden die erop verschijnen totdat een grote groep van hen wordt gedood door vallend puin. Als dit gebeurt, zwem dan vooruit en omhoog naar het wateroppervlak om het level af te maken. Proberen om de dieptebommen aan te pakken of op een andere manier omhoog te reizen, eindigt bijna altijd in de dood, dus gebruik de methode die ik heb beschreven en je zou het in een paar pogingen moeten doen.