Is de GTX 1650 grafische kaart het waard?

Dus is de NVIDIA GTX 1650 grafische kaart de moeite waard of ben je beter af met iets anders? Bekijk hier het meest eenvoudige antwoord op deze vraag.

DoorSamuel Stewart 10 januari 2022 Is GTX 1650 het waard?

Antwoord:

De GTX 1650 is een fatsoenlijke budget-GPU. We raden u echter ten zeerste aan om de RX 570 in plaats daarvan - het biedt betere prestaties voor dezelfde prijs.

Als de high-end RTX 20-serie kaarten te duur voor je zijn, en als zelfs de goedkopere GTX 1660 en GTX 1660 Ti je budget te boven gaan, is de kans groot dat je wachtte op een echt betaalbare budget Nvidia-kaart.

De GTX 1650 gelanceerd als de meest betaalbare Turing-kaart , en de mensen waren begrijpelijkerwijs enthousiast.

Voordat u uw aankoopbeslissing neemt, moet u er echter zeker van zijn dat deze de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt. Nou, je bent hier aan het juiste adres.

Lees hier alles over de GTX 1650 : Hoe presteert het? Is het goed? En nog belangrijker, is het uw zuurverdiende geld waard?

InhoudsopgaveTonen

Specificaties:

Basisklok 1485 MHz
Boost klok 1665 MHz
CUDA-kernen 896
VRAM 4 GB GDDR5
Geheugeninterface 128-bit
Energieverbruik 75W

Uitvoering

GTX 1650

Zoals je kunt zien aan de meest kritische specificaties hierboven, ziet de GTX 1650 er niet spectaculair uit. Niet dat je een zou verwachten $ 150 GPU om je versteld te doen staan ​​met specificaties op papier, hoe dan ook. Dus, hoe pakt het in de praktijk uit?

Welnu, de GTX 1650 biedt een aanzienlijke prestatieverbetering in vergelijking met de GTX 1050 en 1050 Ti van de vorige generatie, dus het is een duidelijke verbetering ten opzichte van de budget Pascal GPU's van weleer.

Kortom, het is een betrouwbare 1080p-kaart. Het kan worden geperst voor wat extra prestaties met een goede koeler en heeft een zeer laag stroomverbruik.

Het is echter teleurstellend op de geheugenafdeling, omdat het heeft slechts 4 GB GDDR5 RAM . Helaas zal dit het niet redden met 2022-videogame-graphics, en het zal zeker geen resoluties hoger dan 1080p aankunnen in meer veeleisende games.

Gtx 1650 Prijs

Dat gezegd hebbende, de GTX 1650 is op zich een behoorlijke budgetkaart, maar hij bestaat niet in een vacuüm. Gezien de huidige prijsstelling en de concurrentie, kunnen we het niemand als eerste keuze aanbevelen , wat ons bij ons volgende punt brengt.

Waarde - Nvidia GTX 1650 versus AMD Radeon RX 570

Gtx 1650 recensie

Lange tijd domineerde Nvidia de high-end, terwijl AMD betere waarde bood in de low-end en mid-range. Dit is niet veranderd met de nieuwste budget Turing GPU's.

De belangrijkste concurrent van de GTX 1650 is de Radeon RX 570 , een op Polaris gebaseerde AMD-kaart die hem op bijna alle fronten eenvoudigweg uit het water blaast. Het biedt betere prestatie , en er zijn zowel 4 GB als 8 GB varianten van deze GPU.

Bovendien gebruikt het GDDR5-geheugen een 256-bits interface in tegenstelling tot de 128-bit die door de GTX 1650 wordt gebruikt. Het belangrijkste is dat het kost ongeveer net zoveel als de GTX 1650 , en veel modellen kunnen nu gemakkelijk met korting worden betrapt.

Wat is GTX

Zoals je kunt zien aan de bovenstaande Rock Paper Shotgun-benchmark, kan de RX 570 aanzienlijk betere prestaties bieden in vergelijking met de GTX 1650. Natuurlijk verschillen de prestaties begrijpelijk van game tot game, zoals altijd. U kunt een meer grondige vergelijking van de twee GPU's bekijken op Speldebat .

Natuurlijk is de RX 570 ook geen perfecte GPU, zoals het ongeveer is twee keer zo machtshongerig als de GTX 1650, wat te danken is aan de gedateerde 14nm Polaris-architectuur. Toch zullen de meeste gamers het erover eens zijn dat de prestaties en de totale waarde van de RX 570 het extra stroomverbruik goedmaken.

Conclusie

1650 Gtx Geforce

Alles bij elkaar genomen, zouden we moeten zeggen dat nee, de GTX 1650 is gewoon niet de moeite waard om te kopen zolang er Radeon GPU's zijn die een betere prijs-kwaliteitverhouding bieden .

Het is een behoorlijke GPU, maar er is vrijwel geen reden om hem te verkiezen boven de krachtigere RX 570. Natuurlijk zijn er de eigen functies van Nvidia. Maar als u het meeste uit uw investering wilt halen met een budget-gaming-pc, zouden we zeggen dat het extra vermogen dingen als Ansel of G-Sync overtreft, waarbij G-Sync-monitoren op zich relatief duur zijn.

Als alternatief, als u een paar extra dollars kunt verdienen, kunt u een RX 580 of zelfs een RX 590 krijgen, zoals ze allemaal zijn direct beschikbaar tegen relatief lage prijzen .

Deze vind je misschien ook leuk