Final Fantasy XIV en Yo-Kai Watch hebben een gekke crossover

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Final Fantasy XIV is een van de meest populaire MMORPG's van vandaag wereldwijd. Yo-Kai horloge is een Pokemon-achtig monstervangspel dat een grote vlucht heeft genomen in Japan, en minder hier. Deze twee dingen lijken misschien samen te gaan als pindakaas en vliegtuigbrandstof, maar dat weerhoudt hen er niet van om een ​​vreemde cross-over te hebben in Final Fantasy XIV .

Van 26 juli tot 3 oktober krijgen Final Fantasy XIV-spelers de kans om een ​​massa Yo-Kai-miniaturen, unieke wapens met een thema na elke Yo-Kai en zelfs een supergoofy vliegende Yo-Kai-mount te verzamelen. Net als in de Yo-Kai-games krijgen spelers een Yo-Kai Watch-accessoire. Als ze het dragen tijdens het voltooien van FATE-groepsevenementen in de regio's Thanalan, La Noscea en The Black Shroud van het basisspel, verdienen ze munten die kunnen worden gebruikt om Yo-Kai-miniaturen zoals Jibanyan en Manjimutt te kopen.

Hier wordt het ingewikkelder. Zodra je je miniatuur naar keuze hebt gekocht, haal je hem tevoorschijn en gebruik je het Yo-Kai-medallium in de game om te zien naar welke speciale FATEs je hem moet brengen. Als je deze FATE's voltooit met een gouden of zilveren rating, kun je legendarische Yo-Kai-munten verdienen. Deze speciale munten kunnen worden ingewisseld voor wapens op basis van de Yo-Kai die je overal volgt. Er is één wapenontwerp per klasse, dus ga naar de Lodestone (hieronder gelinkt) om te zien welke miniatuur je nodig hebt om je wapen(en) naar keuze te verdienen.

Als je niet geïnteresseerd bent in gekke wapens, kun je je concentreren op het verdienen van alle Yo-Kai-minions. Als je ze allemaal verzamelt, kun je een rare vliegende berg krijgen op basis van de Yo-Kai Whisper. Het ziet er nog meer misplaatst uit in Final Fantasy XIV dan de wapens, maar het zou spelers moeten bevredigen met een sterke waardering voor goofiness. Ik... zou een van die spelers kunnen zijn. Niet vertellen!

Bron: FFXIV Lodestone