Fallout-spellen in volgorde

Er zijn tot nu toe veel Fallout-games uitgebracht. In deze lijst tonen we alle Fallout-games in chronologische volgorde, evenals alle uitbreidingen.

DoorJustin Fernandez 8 december 2021 Fallout-spellen in volgorde

Sinds de release van de eerste neerslag spel in 1997, de post-apocalyptisch RPG serie is spelers blijven boeien met zijn uitgebreide kennis van honderden jaren.

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe de franchise is begonnen of de nieuwste Fallout-game die je vandaag kunt spelen, dan ben je hier aan het juiste adres.

In deze lijst zullen we verkennen: alle Fallout-games op volgorde , inclusief de hoofdreeks, spin-offs en uitbreidingen die door de jaren heen zijn uitgebracht.

Last but not least, we zullen deze lijst bijwerken voor het geval Bethesda Fallout 5 of andere Fallout-spin-offs aankondigt, dus kom zeker nog eens terug!

Verwant: Beste games voor één speler 2022 Beste personagecreatiespellen 2022 Beste games waar uw keuzes ertoe doen 2022

InhoudsopgaveTonen

Hoofdreeks

neerslag

neerslag

Releasedatum: 10 oktober 1997

Platformen: Windows, Mac

De serie begint met het origineel neerslag , uitgebracht in 1997 voor pc en Mac als spirituele opvolger van het rollenspel Wasteland uit 1988.

Het vormt het grootste deel van de Fallout-kennis die we vandaag kennen, evenals de S.P.E.C.I.A.L. Vaardigheidsvoortgangssysteem dat staat voor Kracht, Perceptie, Uithoudingsvermogen, Charisma, Intelligentie, Behendigheid en Geluk.

Dit gaf spelers de vrijheid om verschillende karakters te ontwikkelen door te investeren in bepaalde statistieken en keuzes te maken gedurende het verhaal.

Verwant: Beste spellen zoals Fallout

De game speelt zich af in het jaar 2161 in een post-apocalyptisch Zuid-Californië en geeft spelers de opdracht een waterchip te vinden om die in Vault 13 te vervangen, terwijl ze onderweg verschillende obstakels en NPC's tegenkomen.

Hoewel het niet aan de verkoopverwachtingen voldeed, werd Fallout uiteindelijk een commercieel succes en kreeg het lovende kritieken van critici.

Fallout 2

Fallout 2

Releasedatum: 29 oktober 1998

Platformen: Windows, Mac

80 jaar na de eerste game, Fallout 2 cast spelers als de uitverkorene, een afstammeling van een oude held die uiteindelijk uit hun gemeenschap werd verbannen.

In het verhaal verlaat je je huis op zoek naar de Garden of Eden Creation Kit, of G.E.C.K., een apparaat met de kracht om droogte en hongersnood te voorkomen.

Fallout 2 heeft een bijgewerkte game-engine en een groot aantal verwijzingen naar en knipoogjes naar de popcultuur tijdens de dialoog en het schrijven.

Spelers kunnen tot 18 verschillende vaardigheden uitrusten, waaronder vier passieve, zes gevechts- en acht actieve vaardigheden, gerangschikt van 0-300%.

De game werd een commercieel succes en werd goed ontvangen door critici die het gameplay-ontwerp en het boeiende verhaal prezen.

Fallout 3

Fallout 3

Releasedatum: 28 oktober 2008

Platformen: Windows, PS3, Xbox 360

Fallout 3 markeert een belangrijke verschuiving in de serie, aangezien het eigendom is overgedragen aan Bethesda na het verwerven van de rechten op de franchise van Interplay, de oorspronkelijke makers van Fallout.

Voor de eerste keer zou een mainline Fallout-game naast pc ook op grote consoles verschijnen.

Daarin nemen spelers de rol aan van een kluisbewoner van Vault 101 terwijl hij zich op zijn 19e naar de Capital Wasteland waagt.everjaardag.

De game speelt zich af in het jaar 2277, 36 jaar na Fallout 2, en ziet de hoofdrolspeler op zoek naar zijn vader nadat hij onder mysterieuze omstandigheden uit Vault 101 verdwijnt.

Na de release kreeg Fallout 3 geweldige recensies waarin de open gameplay, flexibele nivellering en het nieuwe V.A.T.S-vechtsysteem werden gevierd.

Fallout 4

Fallout 4

Releasedatum: 10 november 2015

Platformen: Windows, PS4, Xbox One

Fallout 4 vindt plaats in 2288, tien jaar na de gebeurtenissen van Fallout 3 en 210 jaar na de Grote Oorlog.

Spelers worden gecast als de Sole Survivor, een kluisbewoner van Vault 111 die in langdurige cryogene stasis verkeert na getuige te zijn geweest van de ontvoering van hun zoon en de moord op hun echtgenoot.

Nadat hij uit Vault 111 komt, trekt de enige overlevende door de Commonwealth Wasteland op zoek naar hun verloren kind en ontmoet onderweg verschillende NPC's en obstakels.

Verwant: Fallout 4 systeemvereisten

De game introduceert verschillende verfijningen ten opzichte van Fallout 3, waaronder een uitgebreide dialoog met meer dan 111.000 opgenomen regels, nieuwe bewerkingen, basisgebouw en gelaagde pantsersystemen, en modding ondersteuning .

Na de release kreeg Fallout 4 over het algemeen gunstige recensies waarin de rijkdom aan inhoud, spelersvrijheid en creatietools werd geprezen, evenals enkele kritiek op het stompe dialoogsysteem.

Spin-offs

Fallout Tactics: Brotherhood of Steel

Fallout Tactics: Brotherhood of Steel

Releasedatum: 15 maart 2001

Platform: Windows

De franchise ontving zijn eerste spin-off-game met Fallout Tactics: Brotherhood of Steel , een op squadrons gebaseerd strategiespel ontwikkeld door Micro Forté en uitgegeven door Interplay.

De plot speelt zich af in het Amerikaanse middenwesten en je speelt als een nieuwe ingewijde van de Brotherhood of Steel terwijl ze proberen een groeiende beschaving te verdedigen tegen een groot aantal gemuteerde wezens.

Gameplay bevat minder role-playing-elementen en een grotere nadruk op tactische, bijna realtime gevechten, door de ontwikkelaar van de game continu turn-based genoemd.

Afgezien van het feit dat het hoofdpersonage een mens is, kunnen spelers Ghouls, Super Mutants, Deathclaws, Dogs en Humanoid Robots rekruteren en tegenkomen tijdens singleplayer- en multiplayer-matches.

Fallout Tactics werd geprezen door critici en fans van de serie, vooral vanwege het verbeterde vechtsysteem in vergelijking met eerdere titels.

Fallout: Brotherhood of Steel

Fallout: Brotherhood of Steel

Releasedatum: 14 januari 2004

Platformen: PS2, Xbox

Niet te verwarren met de gelijknamige spin-off van Tactics, Fallout: Brotherhood of Steel is een actie-RPG ontwikkeld door Interplay en de eerste Fallout-release die speciaal is gemaakt voor videogameconsoles.

Daarin nemen spelers de rol aan van een Brotherhood of Steel-initiatief terwijl ze een reddingsmissie uitvoeren voor een squadron vermiste Paladins.

Gedurende het spel strijden spelers tegen verschillende gewapende Raiders, Bandits, Kamikaze Ghouls, Super Mutants en Radscorpions.

Brotherhood of Steel bezoekt de S.P.E.C.I.A.L. attribuutsysteem met enkele kleine wijzigingen waardoor de stat-waarden constant en niet aanpasbaar zijn, in tegenstelling tot eerdere Fallout-games.

Bij de lancering kreeg de game gemengde recensies, vooral vanwege het overmatige gebruik van godslastering tijdens het schrijven en de repetitieve gameplay.

Fallout: New Vegas

Fallout: New Vegas

Releasedatum: 19 oktober 2010

Platformen: Windows, PS3, Xbox 360

Ontwikkeld door Obsidian Entertainment, Fallout: New Vegas transporteert spelers naar een post-apocalyptisch Las Vegas geteisterd door jarenlange nucleaire oorlog.

Spelers worden gecast als de Courier, een mysterieuze vreemdeling die de taak heeft om een ​​pakket door de Mojave Wasteland te bezorgen bij de eigenaar van New Vegas, Mr. House.

Op de achtergrond woedt een oorlog tussen de New California Republic en lokale stammen zoals Caesar's Legionnaires en de Great Khans, met de speler in het midden.

De gameplay draait om realtime gevechten, RPG-nivellering en niet-lineaire voortgang waarin spelers van het hoofdpad kunnen afwijken om verschillende zijmissies te voltooien van een groot aantal excentrieke NPC's.

Na de release kreeg Fallout: New Vegas over het algemeen positieve recensies waarin de gameplay-verbeteringen en uitgebreide inhoud werden gevierd, namelijk in vergelijking met Fallout 3.

Schuilkelder

Schuilkelder

Releasedatum: 14 juni 2015

Platformen: Windows, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, iOS, Android

De volgende spin-off is intern ontwikkeld door Bethesda en volgt het formaat van een basisgebouw overlevingsspel speelt zich af in het Fallout-universum.

Schuilkelder ziet spelers de rol op zich nemen van Vault Overseer, de autoriteit die verantwoordelijk is voor het ontwerpen van nucleaire schuilkelders, het onderhouden van de nutsvoorzieningen en het aantrekken en verzorgen van overlevenden.

Eenmaal aangeworven, kunnen overlevenden worden aangepast met unieke namen, uitrusting en rollen, afhankelijk van hun S.P.E.C.I.A.L. attributen en produceren nakomelingen wanneer geplaatst met een geschikte partner.

Spelers kunnen overlevenden bewapenen met wapens en ze naar de Wasteland sturen om middelen te verzamelen en een hoger niveau te bereiken en tijdens bepaalde punten de Vault te verdedigen tegen vijandelijke invallen.

Fallout Shelter ontving vrij gemengde recensies, waarbij sommigen de gameplay-loop prezen en anderen kritiek hadden op het algehele gebrek aan diepte.

Fallout 76

Fallout 76

Releasedatum: 14 november 2018

Platformen: Windows, PS4, Xbox One

Fallout 76 is de meest recente release in de serie en wordt door Bethesda als een spin-off beschouwd vanwege het multiplayer-gedreven ontwerp en het ontbreken van een traditionele verhaalcampagne.

Daarin worden spelers gecast als overlevenden die uit Vaults in de Appalachian Wasteland van West Virginia komen voordat ze op missie gaan om de beschaving weer op te bouwen.

Het beschikt over een open wereld die vier keer zo groot is als Fallout 4, waardoor spelers voldoende ruimte hebben om gepersonaliseerde bases, C.A.M.P.'s genaamd, op te zetten en te communiceren met andere spelers binnen dezelfde server.

Verwant: Fallout 76-systeemvereisten

Fallout 76 heeft een herziene S.P.E.C.I.A.L. attribuutsysteem en had aanvankelijk geen menselijke NPC's, hoewel latere updates dit naar aanleiding van zorgen van spelers aanpakten.

Inmiddels is de controversiële positionering van de game binnen de serie goed gedocumenteerd, waarbij Fallout 76 gemengde tot negatieve recensies ontving en tal van technische problemen aanhaalde, vooral bij de lancering.

Uitbreidingen

Fallout 3

Fallout 3

 • Bediening: Ankerplaats - Verhaaluitbreiding waarbij spelers het bevel voeren over een aanvalsteam tegen Chinese communistische indringers; introduceert nieuwe wapens, bepantsering en andere items.
 • de pitt - DLC-uitbreiding waarin spelers de post-apocalyptische ruïnes van Pittsburgh, PA verkennen met nieuwe speurtochten, NPC's, vijanden en wapens.
 • Gebroken staal – Een uitbreiding waarin spelers samenwerken met de Brotherhood of Steel om de Enclave-dreiging uit te roeien; bevat nieuwe wapens, soorten vijanden, voordelen en levelcap.
 • Uitkijkpunt - Verhaaluitbreiding die spelers naar de vreemde badplaats Point Lookout vervoert met een nieuwe missie, mysteries en wapens.
 • Moederschip Zeta - DLC-uitbreiding waarin spelers proberen een buitenaards schip over te nemen en te ontsnappen, terwijl ze de technologie ervan gebruiken, compleet met nieuwe wapens en bepantsering.
Fallout: New Vegas

Fallout: New Vegas

 • Dood geld – Een uitbreiding waarin spelers moeten samenwerken met drie andere gevangengenomen Wastelanders om de legendarische schat van het Sierra Madre Casino te herstellen.
 • Eerlijke Harten - Verhaaluitbreiding waarin de karavaan van spelers wordt overvallen door een tribale bende terwijl ze door de Zion Canyon reizen; introduceert nieuwe vijanden, voordelen en wapens.
 • Oude Wereld Blues - DLC-uitbreiding die spelers naar de Big MT-onderzoekskrater vervoert vol vijanden, een nieuwe thuisbasis en verschillende wapens, bepantsering en technologie uit het vooroorlogse tijdperk.
 • Eenzame weg - Verhaaluitbreiding waarin spelers worden benaderd door de originele Courier Six en naar de Divide reizen om nieuwe vijanden te bestrijden en nieuwe wapens, voordelen en recepten te ontgrendelen.
 • Gun Runners 'Arsenaal - Een uitbreiding die een groot aantal nieuwe eliteklasse-wapens, wapenmods, munitietypes en recepten introduceert waarvoor de speler door de Mojave Wasteland moet trekken.
 • Koeriersvoorraad - DLC-uitbreiding met vier exclusieve pre-order contentbundels (The Caravan Pack, Classic Pack, Mercenary Pack en Tribal Pack) met nieuwe wapens, bepantsering, enz.
Fallout 4

Fallout 4

 • automaat - DLC-uitbreiding die spelers de opdracht geeft om kwaadaardige robots op te sporen en hun onderdelen te oogsten om aangepaste metgezellen te bouwen met behulp van honderden combineerbare mods.
 • Woestenij workshop – Een uitbreiding die een reeks nieuwe ontwerpopties introduceert voor nederzettingen, zoals nixie-buisverlichting, brievenkits, taxidermie en meer.
 • Verre Haven - Verhaaluitbreiding rond Valentine's Detective Agency dat spelers voor de kust van Maine naar een mysterieus eiland leidt op zoek naar een jonge vrouw en een geheime kolonie.
 • Werkplaats voor constructies - DLC-uitbreiding gericht op basisbouw die nieuwe functies introduceert, zoals transportbanden, liften, vuurwerk, pantserrekken, steigers, sporen en logische poorten.
 • Vault-Tec Workshop - Nog een DLC voor het bouwen van een basis waarin spelers ondergrondse Vaults moeten maken met behulp van vooroorlogse industriële kits, compleet met retromeubels, verlichting en kunst.
 • Nuka-Wereld - Een uitbreiding die spelers naar een enorm pretpark brengt dat wetteloze stad is geworden; bevat nieuwe missies, vijanden, wapens en meer.
Fallout 76

Fallout 76

 • Wilde Appalachen – Eerste grote update voor Fallout 76; een reeks nieuwe functies toegevoegd, zoals brouwen en distilleren, evenals nieuwe speurtochten/seizoensevenementen, overlevingsmodus en meer.
 • nucleaire winter – Tweede grote update die een Battle Royale-modus voor 52 spelers en kerkers voor eindspelteams introduceerde; beschouwd ter ziele met ingang van eind 2021.
 • Wastelanders - Derde grote update die de woestenij aanzienlijk verandert door levende menselijke NPC's aan Appalachia toe te voegen, samen met een hele reeks nieuwe zoektochten.
 • De legendarische run – De vierde grote update voor Fallout 76, het introduceerde seizoensvoortgang via een gevechtspas, evenals nieuwe legendarische voordelen en verschillende andere functies.
 • Eén woestenij voor iedereen – Vijfde grote update die gericht was op het balanceren van de gameplay op alle gebieden, samen met het toevoegen van nieuwe legendarische voordelen en Daily Ops-functies.
 • Steel Dawn – Zesde substantiële update met een nieuwe verhaallijn waarin de Brotherhood of Steel terugkeert naar Appalachia, met nieuwe zoektochten en spelmechanica.
 • Vergrendeld en geladen – De zevende grote update, het bevatte verbeteringen aan de C.A.M.P. en Shelter-systeem, evenals het nieuwe S.P.E.C.I.A.L. uitrustingen, dagelijkse operaties en meer.
 • Stalen heerschappij - Achtste update die dient als de afsluiting van Steel Dawn's Brotherhood of Steel-verhaallijn, terwijl nieuwe bewerkbare legendarische power armor en andere items worden geïntroduceerd.
 • Fallout Worlds – De negende grote update voor Fallout 76, het biedt Private World-aanpassing, nieuwe Daily Ops, Season en Vault 51 Adventure-modus terwijl de Nuclear Winter-modus wordt verwijderd.
 • Nacht van de Mot – Grote update die het seizoensevenement The Mothman Equinox introduceert en verbeteringen in de kwaliteit van leven, zoals Pip-boy-kleurinstellingen, het delen van legendarische buit en plundering van gebieden.
 • Verhalen van de sterren – Substantiële Fallout 76-update die het seizoensevenement Invaders from Beyond toevoegt, samen met legendarische 4-sterreneffecten en nieuwe C.A.M.P. huisdieren.
 • Expedities: De Pitt – Update voor Fallout 76 waarbij spelers naar de ruïnes van de voormalige stad Pittsburgh, PA reizen om een ​​groot aantal gemuteerde monsters en andere bedreigingen te confronteren.

Deze vind je misschien ook leuk