Dirge Of Cerberus: Final Fantasy VII recensie

Dirge Of Cerberus: Final Fantasy VII boxart
Systeem: PS2 Legenda beoordelingsbeoordeling
Ontwikkelaar: Square Enix 1.0 - 1.9 = Vermijden 4,0 - 4,4 = Geweldig
Pub: Square Enix 2,0 - 2,4 = slecht 4.5 - 4.9 = Moet kopen
Uitgave: aug. 2006 2,5 - 2,9 = Gemiddeld 5.0 = De beste
Spelers: 1 3.0 - 3.4 = Redelijk
Beoordeling door Cole 3,5 - 3,9 = Goed
Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII is allesbehalve een game voor een lage prijs, maar ik kan het niet helpen dat ik het zie als de Devil May Cry van een arme man.
door Cole Smith

Vincent Valentine is de lange, donkere, mysterieuze vreemdeling die de held van het spel is, net als Kain (ster van Devil May Cry) is hij ook een semi-vampier; een aandoening veroorzaakt door een mislukt experiment. Vince, gewapend met zijn opwaardeerbare wapens, is niet dubbelzinnig over zijn voorliefde - hij vecht aan de kant van het goede. Een paar jaar na de gebeurtenissen in Final Fantasy VII is het kwaadaardige leger, bekend als Deepground, levend begraven onder een gigantische, verpletterende meteoor, zich een weg naar de oppervlakte begonnen te banen en de stad Midgar geplunderd. Vince is vastbesloten om met de hulp van zijn kameraden van de World Restoration Organization de wereld van deze plaag te verlossen. Gewapend met speciale gevechtskrachten en zijn magische wapen, de Cerberus, gaat Vince hordes vijanden te lijf in deze actiegerichte RPG.

Schermafbeelding Dirge Of Cerberus: Final Fantasy VII

Vince wordt minder een vreemde voor ons en voor zichzelf, omdat geheimen uit zijn verleden worden onthuld door de verhaallijn die wordt afgewisseld met tussenfilmpjes. Sommige van deze onthullingen zijn onverwacht, hoewel ze weinig tot geen impact zullen hebben op gamers die niet bekend zijn met de serie. Fans van FF, en meer specifiek VV, (dat staat voor Vince Valentine, are't I cool?) worden beloond met personages uit de serie die gastoptredens maken.

Wat betreft gameplay-variatie bevat deze game veel elementen uit verschillende genres en combineert deze tot marginaal effect. De gameplay is lineair van aard en volgt een repetitief formaat dat maar al te voorspelbaar is. Na een paar uur spelen heb je het eigenlijk allemaal gezien en gedaan. De enige goedmaker zijn de upgradebare wapens en karakternivelleringsfuncties die standaard RPG-tarief zijn. Over het algemeen zijn de RPG-elementen licht en zouden ze gamers moeten aanspreken die niet per se RPG-fans zijn. Aan de andere kant kunnen RPG-fans gewoon genieten van wat goedaardig, hersenloos geweld en actie die langzaam in het genre wordt geïntegreerd.

Schermafbeelding Dirge Of Cerberus: Final Fantasy VII

De Cerberus heeft drie belangrijke upgrades: Vermogen; bereik en snelheid. Je begint met een pistool en door middel van verschillende side-quests verdien je punten die je kunt gebruiken om het te upgraden, om uiteindelijk een eenhandige, drie-barrel death machine te hanteren. Uiteindelijk krijg je een geweer en uiteindelijk een machinegeweer. Je kunt ook speciale functies toevoegen, zoals een sluipschutterskijker en magische upgrades die ervoor zorgen dat kogels als bommen ontploffen. De vijanden gaan de uitdaging aan, dus als je een machinegeweer hebt, zal het aantal vijanden toenemen, zodat je een pad door hen kunt banen alsof je een graanveld omhult. Je kunt ervoor kiezen om vrij te richten of je kunt het lock-on targeting-systeem gebruiken dat goed werkt. Aan het begin van het spel zul je de uitdagingen relatief eenvoudig vinden, waardoor je de fysica en het besturingssysteem van het geweer onder de knie kunt krijgen. De actie vindt plaats in 3D en je kunt het derde- of eerstepersoonsperspectief gebruiken, wat geweldig is als je een beetje FPS in je RPG wilt.

Andere gameplay-elementen zijn onder meer stealth, interactie met personages, verkenning, escortmissies, geschutskoepels schieten en puzzels oplossen, waarbij meestal codekaarten worden gezocht om deuren te ontgrendelen. Maar naast de first-person shooting is het meest prominente en minst ontwikkelde gameplay-element de man-tegen-man-gevechten. Vince kan schoppen, stoten, klauwen en springen. Veel van deze bewegingen kan hij in de lucht uitvoeren terwijl hij zichzelf lanceert met een van zijn supersprongen. Het gevechtsgevoel is stijf. Het doet me denken aan een generiek, 25 jaar oud arcadespel, maar verergerd door de 3D-omgevingen en flitsende camerahoeken die verdoezelen, verwarren en verwarren.

Schermafbeelding Dirge Of Cerberus: Final Fantasy VII

Elke kamer die je binnenkomt voelt als de laatste met een nieuwe huid erop. Ze zijn allemaal rechthoekig en hoewel ze in 3D zijn weergegeven, zijn er veel plaatsen waar je gewoon niet heen kunt en veel objecten en niveaus die je niet kunt aanraken of beklimmen. De personages zien er uitstekend uit, maar wanneer ze worden bekeken tegen de alledaagse achtergronden, dient dit alleen om het algehele gebrek aan glans te benadrukken.

Sommige elementen van de soundtrack zijn perfect gescoord voor deze game. Er is een aantal rijke, orkestrale gothic-klinkende muziek die wat zwaar drama aan een scène toevoegt, evenals enkele kale melodieën, gestript tot hun basis, die wijzen op naderend onheil. De tussenfilmpjes zijn volledig ingesproken en ook al is het acteerwerk stompzinnig, het is volkomen acceptabel en niet te vergeten verwacht. Waar ik wel een probleem mee heb zijn de geluidseffecten. De Cerberus is de belangrijkste focus van het spel en het klinkt uiteindelijk als een poppistool. De schietgeluiden zijn zwak en wekken weinig vertrouwen of voldoening.

Als er enige motivatie is om het hele spel te voltooien, dan is het wel omdat je een reeks zijmissies vrijspeelt die veel interessanter en uiteindelijk minder gestructureerd zijn dan de Story-modus. Enkele van de uitdagingen, waaronder het opnemen van bazen zoals de onzichtbare vrouw en een man die gebouwd is als een tank. In de ene missie moet je honderd vijanden doden met alleen magie, terwijl je in een andere missie je een weg door een doolhof moet schieten met de extra druk van een tijdslimiet. Zie deze meer dan veertig missies als een beloning voor het ploeteren door de Story-modus. In tegenstelling tot de Japanse versie is er geen online multiplayer-modus, maar je zou toch een PS2-harde schijf nodig hebben om er toegang toe te krijgen. Geen verlies wat mij betreft.

Schermafbeelding Dirge Of Cerberus: Final Fantasy VII

Dirge of Cerberus is enigszins teleurstellend. Het heeft alle ingrediënten van een geweldig spel, maar iemand heeft het recept gewoon niet goed begrepen.

Functies:

 • Ontrafel het verleden om de toekomst te beschermen als het verhaal van Vincent Valentine eindelijk wordt verteld.
 • Pas Vincents 146 wapens, waaronder de Cerberus, aan met vijf verschillende soorten onderdelen die direct van invloed zijn op vuurkracht, bereik, schietsnelheid en meer.
 • Drie aanpasbare wapentypes zorgen voor drie verschillende speelstijlen: 1.Handgun: Val vijanden uit het middenbereik aan terwijl je je snel over het veld beweegt. 2. Machinegeweer: een snel automatisch wapen voor het neermaaien van vijanden op korte afstand. 3.Rifle: Snip langeafstandsvijanden neer en schakel ze uit voordat ze je opmerken.
 • Wanneer vijanden te dichtbij komen, breek dan krachtige melee-aanvallen of Vincents kenmerkende limit break-techniek uit.
 • Wees getuige van de allernieuwste cinematografie die de graphics van de 'next-gen' uitdaagt op een manier die alleen de Final Fantasy-serie kan.
 • Ontmoet nieuwe bondgenoten en oude vrienden terwijl Midgar wordt geconfronteerd met een onbekende dreiging.
 • Het nieuwste hoofdstuk in de compilatie van producten op basis van Final Fantasy VII.

  Door Cole Smith
  CCC Stafschrijver

  Beoordeling van 5 Beoordeling Beschrijving:

  3.8

  Grafische afbeeldingen
  De personages zien er geweldig uit, maar de achtergronden hebben geen persoonlijkheid.

  2.8

  Controle
  Het pistool is best leuk om zowel freestyle als met een lock-on te gebruiken, maar de hand-tot-hand-gevechten zijn stijf en moeilijk te volgen vanwege de camerahoeken.

  4.0

  Muziek / Geluid FX / Stemacteren
  De soundtrack is stijlvol maar de geluidseffecten van het pistool zijn veel te zwak.

  2.2

  Speelwaarde
  Het kan zijn dat je na een tijdje verveeld raakt door de herhaling. Zo niet, dan is er iets mis met je.

  3.4

  Algemene beoordeling - Kermis
  Geen gemiddelde. Zie de beoordelingslegenda hierboven voor een uitsplitsing van de uiteindelijke score.


  Final Fantasy-fans over de hele wereld hebben reikhalzend uitgekeken naar een remake van Final Fantasy-topper, Final Fantasy VII, voor de PS2. Voor hoe lang nu? Sinds Final Fantasy X in 2001 in première ging op de PS2.

  Snel vooruit naar mei 2005, E3. Sony toont de kracht van de gloednieuwe PlayStation 3 met een recreatie van de Final Fantasy VII-info. Deze video stuurde fanboys in een wervelwind van de media en beschouwde het als een teken dat de FF: VII-recreatie onderhanden was. Helaas is dat niet het geval.

  Sony maakt echter een drietal titels, niet alle videogames, die liefkozend 'Compilation of Final Fantasy VII' worden genoemd. We gaan echter kijken naar de meest ambitieuze van het trio met een spel genaamd Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII.

  Dirge of Cerberus speelt Vincent Valentine in een, wat een verrassende zet van Square, third-person shooter. De enige keer dat Square Final Fantasy uit het RPG-genre heeft gehaald, was in Final Fantasy Tactics, een turn-based tactische game. Bereid je echter voor om je korte broek te laten weken met DoC.

  Op dezelfde manier als de meer recente Final Fantasy-games, heeft Dirge of Cerberus een aantal fantastische graphics. De aandacht voor detail van de personages en de typische third-person shooter-levels zien er goed genoeg uit voor FF-fanboys om de afschuwelijke Final Fantasy: X-2 te vergeten.

  Het is jammer dat er niet veel details over het spel bekend zijn; we weten echter wel dat Dirge of Cerberus het schietplezier van derden heel mooi zal combineren met RPG-mode. Je kunt immers geen Final Fantasy-titel spelen zonder een goed uitgewerkte en betrokken verhaallijn.

  Trouwens, als je je afvraagt ​​wat Cerberus in godsnaam is, het is de driekoppige waakhond van Hades in de Griekse mythologie. Fans van God of War en Harry Potter kennen dit wezen. Verwacht echter niet dat dit monster in het spel zal verschijnen. Voor degenen onder u die het niet weten, het indrukwekkende wapen van Vincent Valentine heeft drie behoorlijk grote lopen. Ik weet zeker dat je de wiskunde vanaf nu kunt afmaken. cheatCC; geschiedenislessen en spelrecensies.

  Bereid je voor om de Final Fantasy VII-verhaalboog in augustus 2006 voort te zetten.

  Schermafbeeldingen / Afbeeldingen Diavoorstelling