Beste superheldenspellen 2022

Ben je dol op superhelden? Wij doen! Hier is een lijst met de beste superheldenspellen die je nu kunt spelen.

DoorJustin Fernandez 30 december 20214 januari 2021 beste superheldenspellen

Met videogames kunnen we een pauze nemen van de echte wereld en het leven vanuit verschillende perspectieven ervaren. Natuurlijk moet je misschien vroeg opstaan, een 9-5 werken, naar huis gaan en eten maken, maar weet je wie dat niet doet? Mario.

Hij mag door het Paddenstoelenrijk huppelen, op Goombas stampen en voor de lol racen met zijn vrienden, zonder zich zorgen te maken over rekeningen of belastingen of hoe schadelijk kartuitstoot is voor het milieu.

Om nog een stap verder te gaan, overweeg dan superhelden: zeer bekwame, krachtige wezens die rondvliegen om dingen te ponsen en de belastingbetaler miljoenen dollars kosten aan stadsschadeherstel, terwijl ze doorgaans geen gevolgen ondervinden.

Superhelden hebben ook de neiging om behoorlijk interessante levens te leiden vol pijn, opwinding, liefde, angst, enz. waardoor ze zowel herkenbaar als vermakelijk zijn om te spelen.

Hier hebben we benadrukt wat we beschouwen als enkele van de beste superheldenspellen om te spelen in 2022 . We zullen deze lijst in de toekomst bijwerken met nieuwe titels, dus kom zeker nog eens terug.

InhoudsopgaveTonen

Beste superheldenspellenBekijk video

Batman: Arkham City (pc, Xbox One, PS4)

Oorspronkelijk uitgebracht in 2011, Batman: Arkham City breidt uit op de formule geïntroduceerd in Arkham Asiel door spelers de rol van Caped Crusader te laten hernemen in de veel grotere, open wereld van Arkham City.

Hoewel het verhaal misschien niet zo gefocust is als Asiel ’s of volg het Metroidvania-formaat van het origineel, het vervolg doet het veel beter om je het gevoel te geven dat je Batman bent door een enorme zandbak te bieden die bezaaid is met criminelen en verzamelobjecten.

Nieuwe gadgets bieden meer mogelijkheden om vijanden op unieke en interessante manieren uit te schakelen, zoals de iconische confrontatie met Mr. Freeze, waarin Batman rond moet sluipen en vallen moet leggen die een steeds bewuster wordende Mr. Freeze kunnen ontwapenen.

Hoewel sommigen misschien de voorkeur geven aan de meer recente Arkham Ridder , we zouden ruzie maken Arkham stad biedt een even plezierige open-wereld actiegame-ervaring zonder de repetitieve voertuiggevechten van zijn opvolger.

SuperheldenspellenBekijk video

Marvel's Spider-Man

Platform: PS4

Insomniac Games sloeg echt een homerun door de webslinger naar de PS4 te brengen. Marvel's Spider-Man legt vast hoe het is om naar een Marvel-film te kijken, met als bijkomend voordeel dat je de held onder controle hebt.

Of je nu naar een tussenfilmpje kijkt, een gestolen vrachtwagen achtervolgt of gewoon doelloos door Manhattan slingert, de game voelt altijd filmisch en interessant aan.

Zijn gevecht leent de beste delen van de Batman: Arkham serie en gebruikt ze op een manier die natuurlijk aanvoelt voor hoe Spider-Man de vijand zou uitschakelen.

Nevenactiviteiten zoals het verzamelen van rugzakken en het fotograferen van oriëntatiepunten voelen nooit als een karwei, maar eerder als een excuus om de verbazingwekkende swingende mechanica van de game te gebruiken en de straten van NYC te verkennen. Marvel's Spider-Man is veelbelovend voor de toekomst van superheldengames en verdient een plekje in de bibliotheek van elke PS4-bezitter.

SuperheldenvideogamesBekijk video

Lego Marvel Superhelden 2

Platformen: pc, Xbox One, PS4, schakelaar

Hoewel de meeste Lego-games de neiging hebben om vast te houden aan een vergelijkbare formule als het gaat om gameplay, is die formule niet per se slecht.

Misschien ben je bijvoorbeeld net klaar met het spelen van een enorme RPG zoals persoon 5 en iets nodig hebt om je palet te reinigen; of misschien ben je gewoon op zoek naar een leuk coöpspel op de bank om met een vriend te spelen.

Wat je redenering ook is, je zult zeker minstens één Lego-game vinden op basis van een eigendom dat je al leuk vindt.

Om bij het superheldenthema van deze lijst te blijven, hebben we opgenomen Lego Marvel Superhelden 2 , een vervolg dat de kern van de Lego-gameplay van het origineel behoudt en enkele nieuwe functies introduceert.

Deze omvatten de mogelijkheid om de tijd te manipuleren en een nieuwe competitieve Super Hero-gevechtsmodus voor vier spelers. Het verhaal van de game draait om Marvel-superhelden uit verschillende tijdperken en realiteiten die samenkomen om de tijdreizende schurk Kang the Conqueror te verslaan.

Beste videogames voor superheldenBekijk video

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order

Platform: Schakelaar

Ultieme Alliantie was een van de eerste superheldengames die spelers een manier bood om hun favoriete helden te combineren en hun eigen vierkoppige sloopploeg te creëren.

Na een periode van tien jaar sinds de release van de laatste inzending, Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order biedt een bijgewerkte versie van de originele formule samen met een uitgebreide selectie van 34 speelbare personages.

In de game moet je de speciale vaardigheden van je team samen gebruiken om krachtige combo's te maken en golven vijanden uit te schakelen terwijl je bekende Marvel-locaties verkent, waaronder The Avengers Tower en The X-Mansion.

Ultieme Alliantie 3 ondersteunt coöp voor maximaal vier vrienden, lokaal en online, waardoor je tal van manieren hebt om samen te werken en te voorkomen dat Thanos en zijn Black Order de zes oneindigheidsstenen verzamelen.

SuperheldenvideogamesBekijk video

Chroma Squad

Platformen: pc, Xbox One, PS4

Geïnspireerd door Tokusatsu-tv-programma's zoals Super Sentai en Power Rangers , Chroma Squad is een tactische RPG waarin spelers een team van stuntacteurs besturen die besluiten hun eigen productiebedrijf te starten en hun eigen originele actiescènes te creëren.

Het is een metagame die zichzelf niet al te serieus neemt en toch vrij diepe RPG-systemen biedt, zoals vaardighedenbomen, het maken van apparatuur en vertakkende verhaallijnen.

Als je geen vakkundig gechoreografeerde gevechten voor de camera uitvoert, beheer en pas je de activa van het productiebedrijf aan, cast je acteurs, koopt nieuwe apparatuur, marketing en upgrade je je studioset.

Bovendien bevat de game de mogelijkheid om verschillende details aan te passen, zoals de naam van je studio, de naam van je team en de zin die je helden opzeggen voordat ze transformeren.

Superheld-videogameBekijk video

Batman: The Telltale Series

Platformen: pc, Xbox One, PS4, schakelaar

Hoewel het succes van Telltale Games misschien van korte duur was, was er een tijd dat ze de eerste studio waren voor het produceren van verhalende games die in een episodisch formaat werden uitgebracht. Onder deze is Batman: The Telltale Series , een vijfdelige point-and-click-avonturenspel gebaseerd op de populaire DC Comics-eigenschap.

Daarin nemen spelers de rol aan van Batman en zijn alter ego Bruce Wayne, waarbij beide personages door meerdere verhaallijnen worden geleid waarbij de speler beslissingen moet nemen waarvan de resultaten vervolgens op het scherm worden afgespeeld.

De nadruk van de game op het vertellen van verhalen onderscheidt het van andere superheldengames waarin je meestal slechteriken in natte steegjes in elkaar slaat. In plaats daarvan besteed je ongeveer de helft van je tijd aan het analyseren van plaats delict voor aanwijzingen als 's werelds grootste detective, terwijl je de andere helft besteedt aan het navigeren door de complexe romances en relaties die horen bij het zijn van Bruce Wayne.

Je zult nog steeds tal van actievolle scènes vinden in de loop van het 8-uur durende verhaal van de game, maar de echte traktatie is om Telltale's iteratie van Gotham City en zijn inwoners hun rol op het scherm te zien spelen.

StripboekspellenBekijk video

Onbekende tweede zoon

Platform: PS4

Gepresenteerd als een zachte reboot voor de serie, Onbekende tweede zoon vindt zeven jaar later plaats beruchte 2 en het introduceert een nieuwe hoofdrolspeler, Delsin Rowe, een opstandige tiener die ontdekt dat hij een kanaal is. Met andere woorden, een persoon met het vermogen om vuur, rook, neon, beton en video te manipuleren.

Nadat zijn krachten zijn ontmaskerd, wordt Delsin het doelwit van het Department of Unified Protection, een militaire organisatie die actief leidingen opspoort en vangt.

In tegenstelling tot de meeste superheldenspellen, die spelers op een recht en rechtvaardig pad leiden, Tweede zoon bevat binaire goede of slechte keuzes die de uitkomst van het spel beïnvloeden.

Hoewel het moraliteitssysteem volgens de huidige normen misschien verouderd aanvoelt, handhaaft de game de vloeiende, op parkour gebaseerde traversal en dynamische gevechten tegen de Berucht serie staat bekend om.

Beste superheldBekijk video

Saints Row IV

Platformen: pc, PS4, Xbox One

Waar begint men zelfs mee? Saints Row IV ? Het is een open-wereld actie-avonturenspel waarin het personage van de speler is gekozen tot president van de Verenigde Staten en de taak heeft een buitenaardse invasie te stoppen.

Je hoeft je geen zorgen te maken, want om de een of andere reden heb je ook superkrachten gekregen en toegang tot een brede selectie bizarre wapens.

De Saints Row serie heeft een reputatie opgebouwd voor het nemen van de GTA formule en zet het op zijn kop met belachelijke, overdreven gameplay en verhaalschrijven.

Dat gezegd hebbende, het is nog steeds best leuk om te spelen dankzij een robuust hulpmiddel voor het aanpassen van personages, overweldigende vaardigheden waarmee je snel kunt rondreizen en een breed scala aan onconventionele wapens zoals de Dubstep Gun, die doelen dwingt hun wapens neer te leggen en te dansen op verschrikkelijk klinkende muziek uit de vroege jaren 2010.

Beste superheldengamesBekijk video

South Park: het gebroken maar hele

Platformen: pc, PS4, Xbox One, schakelaar

Op het eerste gezicht, South Park: het gebroken maar hele lijkt misschien gewoon een opnieuw gevilde versie van 2014's Stok van waarheid , waarbij de kinderen van South Park het fantasierollenspel laten varen ten gunste van superhelden. Een wisseling van ontwikkelaars voor het vervolg heeft echter geleid tot een aantal interessante aanpassingen terwijl ook de South Park identiteit.

terwijl de strijd in gebroken is nog steeds turn-based, gevechten vinden plaats op een grid-based slagveld, waardoor je partijleden vrij kunt bewegen en meer unieke strategieën kunt bedenken dan in de eerste game.

Bovendien is het aanpassen van personages uitgebreid en kun je kiezen uit tien archetypische superheldenklassen, zoals Speedster, Elementalist en Cyborg om er maar een paar te noemen. Deze klassen worden verder uitgewerkt door een brede selectie van supervaardigheden die kunnen worden gecombineerd en verwisseld, zodat je een originele held kunt creëren die helemaal van jou is.

Top superheldenspellenBekijk video

onrecht 2

Platformen: pc, PS4, Xbox One

Hoewel onrecht 2 behoudt veel van de ideeën uit de eerste game, het bevat ook een aantal tweaks en verbeteringen die het de moeite van het bekijken waard maken. Er is ook het feit dat het is ontwikkeld door NetherRealm Studios en daarom het DC-universum in een dramatisch donker licht portretteert in vergelijking met games met een Marvel-licentie.

Het lijkt ook passend, aangezien het hele uitgangspunt voor het spel helden en schurken zijn die ingaan tegen de vooropgezette ideeën over wat goed en wat slecht is.

Het verhaal van de game concentreert zich op Batman en een team rebellen die proberen de orde te herstellen na de ineenstorting van een kwaadaardig regime onder leiding van Superman. De zaken worden veel gecompliceerder wanneer een groep superschurken onder leiding van Brainiac ingrijpt en er op alle fronten oorlog wordt gevoerd.

Het vervolg introduceert een nieuwe functie waarmee spelers verschillende bepantsering voor elk personage kunnen uitrusten, waardoor hun uiterlijk en de kracht van bepaalde aanvallen kunnen veranderen.

Goede superheldenspellenBekijk video

Power Rangers: Battle for the Grid

Platformen: PS4, Xbox One, Switch

Vervolgens hebben we Power Rangers: Battle for the Grid , een officieel gelicentieerde titel die een droom waarmaakt die fans van de serie al tientallen jaren hebben: een vechtgame die zich afspeelt in de Power Rangers universum.

De 3v3 tag battle fighter komt voort uit de 25 jaar lange geschiedenis van op kleur gecoördineerde tieners die in de populaire franchise trappen om spelers een gevarieerde selectie van vechters met unieke speelstijlen te bieden.

Van de grond af opgebouwd met traditionele vechtspelmechanica, Strijd om het raster is ontworpen om toegankelijk te zijn voor nieuwkomers en tegelijkertijd te voldoen aan veteranen van het genre. De selectie bestaat uit helden en schurken uit de meerdere iteraties van de franchise, waaronder: Machtige Morfine , SPD , Mystieke Kracht , en meer.

Voor degenen die niet van vechtgame-professionals houden, bevat de game een verhaalmodus geschreven door Boom! Studios, makers van de stripserie Power Rangers, waarin spelers worden geconfronteerd met AI-gestuurde rivalen.

Superheld-videogameBekijk video

Ultieme Marvel vs. Capcom 3

Platformen: pc, PS4, Xbox One

Hoewel het misschien niet de meest recente inzending in de serie is, met die titel die toebehoort aan Marvel vs. Capcom: Oneindig , Ultieme Marvel vs. Capcom 3 is eenvoudig gezegd, een meer gepolijst en over het algemeen beter uitziend spel.

De 3v3 tag battle fighter bevat de originele 36 karakters van Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds evenals 12 nieuwe, wat zorgt voor een totaal van 48 unieke vechters.

De game bevat enkele visuele veranderingen en aanpassingen aan zowel luchtgevechten als X-Factor-systemen op basis van feedback van Het lot van twee werelden . De community is niet zo groot als een paar jaar geleden, waardoor het moeilijk is om online matches te vinden; het is echter nog steeds een van de beste superheldenvechters om je vrienden te verzamelen en het uit te vechten in lokale multiplayer.

Deze vind je misschien ook leuk