De beste soundbars (2022 beoordelingen)

Wil je een nieuwe soundbar kopen voor je tv-opstelling, maar weet je niet zeker welke? Maak je geen zorgen, we hebben de beste soundbars geïdentificeerd om hier binnen te komen.

DoorSamuel Stewart 4 januari 2022 Beste Soundbar

Soundbars zijn om meerdere redenen misschien niet de eerste keuze voor een hardcore audiofiel, maar ze hebben hun verdiensten: ze zijn compact, elegant, bevatten meerdere drivers in hun ontwerp en kunnen uitstekende Virtual surround .

Het belangrijkste is dat een soundbar mogelijk de beste vervanging is voor de ingebouwde luidsprekers van je tv, die met het verstrijken van de tijd steeds slechter worden, voornamelijk omdat de tv's zelf steeds slanker worden.

Klaar om wat leven in te blazen in een middelmatige audio-ervaring? Bekijk dan onze verkleinde selectie van de beste soundbars van 2022!

Dit zijn de winnaars van ons onderzoek, waardoor ze de beste soundbars zijn (of soundbars, afhankelijk van hoe je het spelt) die je vandaag kunt kopen.

Vorig

Yamaha YAS-107BL

geluidsbalk
 • Uitstekende geluidskwaliteit
 • Compact en neutraal ontwerp
Zie prijs

Pyle PSBV200BT

beste soundbar
 • Solide geluidskwaliteit
 • Redelijk betaalbaar
Zie prijs Volgende

InhoudsopgaveTonen

beste soundbar

Pyle PSBV200BT

Subwoofer: Nvt
Verbinding: bedraad, draadloos

Zie prijs

De voors:

 • Solide algehele geluidskwaliteit
 • Zeer betaalbaar

De nadelen:

 • Gedateerd ontwerp
 • Oudere versie van Bluetooth

Over de soundbar

Pyle is een doorgewinterde in de VS gevestigde fabrikant van audioapparatuur die begon in de jaren zestig. Zoals het geval is bij elk vergelijkbaar bedrijf, verkopen ze een verscheidenheid aan apparatuur, hoewel audio hun specialiteit was en blijft - en dat geldt zowel voor audio voor thuis als voor auto's.

De bepaalde soundbar die we hier zullen bekijken, is niet bepaald representatief voor de algemene kwaliteit van Pyle-producten - het is nogal gedateerd, omdat het oorspronkelijk meer dan 5 jaar geleden is uitgebracht. Hoe dan ook, het slaagt er zelfs vandaag de dag nog steeds goed in om stand te houden, wat indrukwekkend is.

Specificaties:

Aantal sprekers 5
RMS 150W
Dimensies 23,8×9,8×4,7 inch
Gewicht 15 pond
Verbinding Draadloos: Bluetooth 3.1
Bedraad: 2x RCA, 1x 3,5 mm, 1x USB 2.0

Onze gedachten

Zoals hierboven vermeld, is dit een nogal gedateerde soundbar – maar hij heeft de tand des tijds verrassend goed doorstaan, wat de geluidskwaliteit betreft.

De geïntegreerde mid-woofer is behoorlijk krachtig, de virtuele surround is solide en de drivers leveren een meer dan bevredigende prestatie. Toegegeven, het geluid is misschien niet zo verfijnd als dat van de moderne soundbars, maar houd er rekening mee dat dit tegenwoordig niets meer is dan een soundbar van $ 100.

Afgezien van de geluidskwaliteit, blijkt het feit dat dit een ouder model is, zowel uit het uiterlijk van de soundbar als, bij nader inzien, uit enkele van zijn functies. Eerst en vooral is het lang niet zo slank en lichtgewicht, en heeft het ook geen strak en minimaal ontwerp dat de huidige industrie domineert. Het opzichtige voorpaneel wordt ook compleet geleverd met een SD-kaartlezer - een SD-kaartlezer !

Verder mist de soundbar een optische audiopoort, wat kan leiden tot compatibiliteitsproblemen met nieuwere tv's. Het enige alternatief voor de analoge aansluitingen is de ingebouwde Bluetooth 3.1, maar zo'n gedateerde versie van Bluetooth leidt uiteindelijk tot een nogal ondermaatse geluidskwaliteit.

Dus eigenlijk is dit niet de soundbar om naar toe te gaan als je op zoek bent naar extreem gedetailleerd geluid of nauwgezet bent over de esthetiek van je woonkamer/slaapkamer. Als je echter gewoon een betaalbare vervanging voor je tv-luidsprekers nodig hebt die een behoorlijke klap kan uitdelen, dan is er geen reden waarom je deze Pyle-soundbar niet eens zou willen proberen!

beste soundbar 2018

VIZIO SB3821-C6

Subwoofer: speciaal
Verbinding: bedraad, draadloos

Zie prijs

De voors:

 • Uitgebalanceerde geluidskwaliteit
 • Betaalbaar
 • Grote waarde

De nadelen:

 • Tegenvallende subwooferprestaties

Over de soundbar

Vizio is een relatief herkenbare naam, hoewel misschien niet zo groot als sommige anderen op deze lijst. Ze zijn gespecialiseerd in woonkamerentertainment, wat betekent dat tv's, luidsprekers en natuurlijk soundbars.

De Vizio SB3821-C6 is een andere soundbar op instapniveau die je misschien zal verrassen met wat hij te bieden heeft. Het is een grote, 38-inch soundbar met twee speakers en een aparte externe subwoofer. Bovendien biedt het ook betrouwbare draadloze functionaliteit.

Specificaties:

Aantal sprekers 2+1
RMS Niet gespecificeerd
Dimensies 38x3x3in
Gewicht Geluidsbalk: 5,8 lb
Subwoofer: 7.21lb
Verbinding Draadloos: Bluetooth
Bedraad: Optisch, 1x RCA, 1x 3,5 mm, 1x USB

Onze gedachten

Zowel de soundbar als de subwoofer hebben een strak, minimaal ontwerp dat zwart/donkergrijs effectief combineert met de kenmerkende zilveren highlights die vaak worden gezien in Vizio-producten. De soundbar is redelijk flexibel qua plaatsing en de draadloze subwoofer kan overal in de kamer geplaatst worden.

Hoewel deze soundbar/subwoofer-combo behoorlijk solide is voor deze prijsklasse, kan het niet anders dan opmerken dat de subwoofer zelf niet de krachtigste is die er is. Op de officiële productpagina staat immers duidelijk vermeld dat hij maar tot 50 Hz gaat. Natuurlijk, niet dat de gemiddelde gebruiker het erg zou vinden, maar degenen die meer gepassioneerd zijn over hun bas, zijn misschien geneigd om naar een duurdere oplossing te zoeken.

Dus uiteindelijk, als je op zoek bent naar een geweldige combinatie van geluidskwaliteit, esthetiek en prijs, dan is er nauwelijks een betere keuze dan wat Vizio biedt met deze soundbar.

geluidsbalk

Yamaha YAS-107BL

Subwoofer: Ingebouwd
Verbinding: bedraad, draadloos

Zie prijs

De voors:

 • Uitstekende allround geluidsprestaties
 • Compacte en neutrale uitstraling
 • Grote waarde

De nadelen:

 • Geen speciale subwoofer meegeleverd

Over de soundbar

Bedrijven en bedrijven komen op en neer, maar Yamaha niet - deze jongens bestaan ​​al sinds 1887. Natuurlijk is Yamaha vertakt en veranderd in de anderhalve eeuw dat het bestaat, maar ze blijven trouw aan hun roots - instrumenten en audio apparatuur.

De Yamaha 107-soundbar is ongeveer wat je zou verwachten van een echte veteraan van de industrie. Het bevat in totaal zes luidsprekers in een compact frame, levert een opmerkelijke geluidskwaliteit in zijn prijsklasse en ziet er geweldig uit.

Specificaties:

Aantal sprekers 6
RMS 120W
Dimensies 35 × 5,1 × 2,1 inch
Gewicht 7.5lb
Verbinding Draadloos: Bluetooth 4.1
Bedraad: Optisch, 2x HDMI, 1x 3,5 mm, 1x Subwoofer uit, 1x USB

Onze gedachten

Het is werkelijk opmerkelijk hoeveel kwaliteitsdrivers Yamaha in zo'n (relatief) klein frame kon stoppen, compleet met twee pittige 30W subwoofers.

De soundbar kan overal worden geplaatst en zal niet al te veel aandacht naar zich toe trekken door het compacte frame en het minimale geheel zwarte ontwerp. Het geluid is geweldig, van het lage tot het hoge bereik, met ingebouwde geluidsverwerking voor een echt meeslepende audio-ervaring.

Ondanks de uitstekende subwoofers aan boord, is het voor sommigen misschien nog steeds niet genoeg. Om die dieptepunten echt te raken, heeft een subwoofer immers fysieke ruimte nodig om te resoneren. Dit is natuurlijk iets wat de compacte body van een soundbar niet kan bieden.

Desalniettemin hadden de koppen bij Yamaha duidelijk verwacht dat sommigen misschien een speciale subwoofer willen toevoegen, dus voegden ze een analoge subwoofer toe, waardoor het toevoegen van een speciale subwoofer-eenheid een gemakkelijke taak was.

beste soundbars

Sony HT-MT300/B

Subwoofer: speciaal
Verbinding: bedraad, draadloos

Zie prijs

De voors:

 • Compact en neutraal ontwerp
 • Goede geluidskwaliteit

De nadelen:

 • Niet de beste prijs/geluidskwaliteit verhouding

Over de soundbar

In navolging van dit voorbeeld hebben we Sony, een ander Japans bedrijf waarvan we zeker weten dat het geen introductie nodig heeft – en zeker niet onder gamers.

De Sony HT-MT300/B is een zeer kleine soundbar met een nog kleinere subwoofer die het ontwerp aanvult. Maar laat je niet misleiden door zijn kleine formaat - deze kleine soundbar heeft een behoorlijke impact!

Specificaties:

Aantal sprekers 2+1
RMS Niet gespecificeerd
Dimensies Geluidsbalk: 19,69 × 2,13 × 4,06 inch
Subwoofer: 3.74×15.08×14.37in
Gewicht Geluidsbalk: 3,09lb
Subwoofer: 10,8 lb
Verbinding Draadloos: Bluetooth
Bedraad: Optisch, 1x 3,5 mm, 1x USB

Onze gedachten

De belangrijkste kracht van deze soundbar is natuurlijk de compactheid. En desondanks slagen de twee full-range luidsprekers erin om een ​​schoon, helder en krachtig geluid te bieden. De subwoofer, hoewel gemakkelijk te onderschatten, weet zich net zo goed staande te houden.

Al met al, hoewel de HT-MT300 erin slaagt een middelgrote kamer behoorlijk goed te vullen, is het niet echt een uitrusting van audiofiele kwaliteit. Het blijft echter een uitstekende keuze voor gebruikers die compactheid en draagbaarheid belangrijker vinden dan pure geluidskwaliteit.

Uiteindelijk is het enige echte nadeel van deze kleine soundbar het forse prijskaartje. Niet dat het het geld niet waard is, maar aangezien er andere oplossingen zijn die meer op geluidskwaliteit zijn gericht, moet dit toch worden opgemerkt.

beste soundbar

Klipsch HD Theater SB3

Subwoofer: speciaal
Aansluiting: Bedraad

Zie prijs

De voors:

 • Adembenemende geluidskwaliteit
 • Immense bas

De nadelen:

 • Bijna geen extra functies
 • Geen Bluetooth-connectiviteit

Over de soundbar

Voor de voorlaatste vermelding op deze lijst hebben we de HD Theater SB 3 soundbar en subwoofer combo van Klipsch. Voor het geval u ze niet kent, Klipsch is een ander bedrijf dat zeer bekend staat bij audioliefhebbers. Dus, hoe maakt dit product hun reputatie waar?

Laten we zeggen dat het allemaal om geluid draait - ten goede of ten kwade.

Specificaties:

Aantal sprekers 6
RMS 150W
Dimensies Geluidsbalk: 4.6x44x3.1in
Subwoofer: 14,5x13x13,5 inch
Gewicht
Subwoofer: 25lb
Verbinding Draadloos: 2,4 GHz (alleen subwoofer)
Bedraad: Optisch, 2x RCA, 1x 3,5 mm

Onze gedachten

Wat ons betreft komt de Klipsch HD Theater SB 3 zo dicht mogelijk bij een eigen thuisbioscoop zonder een arm en een been uit te geven aan een volledig surroundsysteem. Het biedt een werkelijk opmerkelijk geluid: overal helder en schoon, met een zware, voelbare bas die wordt geleverd door de enorme subwoofer.

Hoewel er qua geluid niets te klagen valt, moet worden opgemerkt dat de soundbar wordt geleverd met een zeer beperkt aantal functies. Er is geen afstandsbediening en deze kan alleen via een kabel worden aangesloten. Toegegeven, het ondersteunt draadloze connectiviteit, maar dit is alleen beperkt tot de bijbehorende subwoofer. Een gebrek aan Bluetooth-functionaliteit kan voor sommigen een dealbreaker zijn.

geluidsbalken

Sonos Playbar

Subwoofer: Nvt
Verbinding: bedraad, draadloos

Zie prijs

De voors:

 • Ongelooflijke geluidskwaliteit over het volledige bereik
 • Uitstekende draadloze connectiviteit
 • Handige bediening voor mobiele apps

De nadelen:

 • Duur
 • Het toevoegen van een subwoofer kost extra

Over het product:

En tot slot hebben we de Sonos Playbar – een prijzig maar capabel aanbod van een relatief jong bedrijf dat beter bekend staat om zijn software dan om zijn hardware. Ze zijn namelijk vooral bekend om de uitstekende draadloze SonosNet-technologie die door de luidsprekers wordt gebruikt.

Dat gezegd hebbende, zullen Sonos-speakers zich precies op deze technologie concentreren. Maar is deze soundbar alleen al zijn geld waard?

Specificaties:

Aantal sprekers 9
RMS Niet gespecificeerd
Dimensies 35.43×3.35x.351in
Gewicht 11,9 pond
Verbinding Draadloos: 2,4 GHz
Bedraad: Optisch, 2x Ethernet

Onze gedachten

Eerst en vooral moet worden opgemerkt dat Sonos erin is geslaagd een buitengewoon aantal stuurprogramma's in een relatief kleine soundbar te stoppen, maar denk niet dat ze voorrang geven aan kwantiteit boven kwaliteit. Het geluid is zeer verfijnd en helder over het hele hoorbare bereik, hoewel, begrijpelijkerwijs, het ontbreken van een speciale subwoofer het lage bereik wegneemt.

Ondanks de uitstekende geluidskwaliteit en handige bediening van de mobiele app, kan men niet ontkennen dat de Sonos Playbar nogal duur is – vooral als je bedenkt dat je gewoon een soundbar zonder subwoofer krijgt. Toegegeven, het draadloze systeem van Sonos zorgt voor een probleemloze toevoeging van extra luidsprekers, maar dat brengt extra kosten met zich mee.

Uiteindelijk kunnen we de Playbar van harte aanbevelen vanwege de algehele opmerkelijke geluidskwaliteit. Het is meer dan in staat om die lage tonen te raken, maar de allerlaagste frequenties zijn nog steeds onmogelijk te bereiken voor gewone luidsprekers.

Moet je een soundbar kopen?

beste budget-soundbar

Het meest voorkomende doel van een soundbar is het vervangen van standaard tv-luidsprekers. Zoals vermeld in de inleiding, hoe slanker de moderne tv-toestellen worden, hoe minder ruimte fabrikanten hebben om geavanceerdere luidsprekers te implementeren. Als je een omvangrijke, zware tv van vijf jaar geleden zou vergelijken met een moderne, zou je merken dat de eerste vrijwel zeker een krachtiger geluid met volledig bereik zal bieden.

Dat gezegd hebbende, als je een beter geluid wilt dan wat de luidsprekers van je tv kunnen leveren, zou een soundbar een goede keuze zijn. Ze zijn compact en onopvallend – je kunt ze gemakkelijk onder je tv plaatsen of aan de muur bevestigen. Ze vormen ook de hoeksteen van veel surroundsystemen.

Bovendien ondersteunen de meeste soundbars Bluetooth dus je kunt eenvoudig muziek van je telefoon naar de soundbar zelf streamen, wat op zijn zachtst gezegd een erg handige functie is.

Aan de andere kant, conventionele luidsprekers zijn over het algemeen veel beter voor desktopgebruik, vooral omdat ze veel minder ruimte innemen en flexibeler zijn als het gaat om desktopplaatsing.

De beste soundbar voor 2022 – Yamaha YAS-107BL

Na alles is gezegd en gedaan, zijn we geneigd om deze titel aan het product van Yamaha te geven. Waarom?

Eerst en vooral biedt het gewoon de beste waarde van alle soundbars die hier worden vermeld. Toegegeven, hij wordt niet geleverd met een speciale subwoofer, dus de lage tonen zullen niet zo uitgesproken zijn tenzij je er een toevoegt, maar de geluidskwaliteit die door de soundbar zelf wordt geboden, is ronduit geweldig – vooral gezien de prijs.

Bovendien, hoewel we niet bepaald gek zijn op virtuele surround, willen we er ook op wijzen dat deze soundbar implementeert DTS Virtual:X technologie redelijk goed.

Uiteindelijk kunnen we deze Yamaha-soundbar van harte aanbevelen aan iedereen die zijn game- en/of filmervaring enorm wil verbeteren zonder al te grote investeringen.

Deze vind je misschien ook leuk