Beste exclusieve PS4-games 2022 (en verder)

Sommige van de beste games ter wereld zijn alleen exclusief op de PS4. Hier is een zorgvuldig geselecteerde lijst met de beste exclusieve PS4-games om nu te spelen.

DoorSamuel Stewart 30 december 20214 januari 2021 Beste exclusieve PS4-games 2019

Sony's PlayStation 4 heeft de 8 . gewonnenegeneratie console oorlog. Daar bestaat geen twijfel over. Het is betaalbaarheid, gecombineerd met superieure marketing en de reputatie die het PlayStation-merk volgt, hielp de PlayStation 4 aan de top te komen en uiteindelijk de Xbox One te verslaan.

Er is echter nog een belangrijke reden waarom de PlayStation 4 zoveel eenheden heeft verkocht, en dat zou de uitstekende selectie exclusieve titels zijn.

In deze gamelijst zullen we enkele van de beste exclusieve PlayStation 4-games opsommen die hebben bijgedragen aan het definiëren van de vierde versie van Sony's beroemde console.

Zonder verder oponthoud, laten we beginnen!

InhoudsopgaveTonen

Bloodborne

Bloodborne

Releasedatum: 24 maart 2015

Ontwikkelaar: FromSoftware

We beginnen groots, met een game die niet alleen een van de beste PlayStation 4-exclusives is, maar ook een van de beste games ooit gemaakt - Bloodborne !

De game speelt zich af in de grimmige stad Yharnam, een plek doordrenkt van mysterie die straalt van Victoriaanse gotische charme.

Het verhaal, op ware Souls-achtige wijze, is gelaagd en cryptisch, waardoor de speler aandacht moet schenken aan alle subtiele signalen en hints die worden gepresenteerd in zowel de dialogen als de zorgvuldig ontworpen omgevingen van de game.

Bloodborne geeft een unieke draai aan de gevechtsformule die is ontwikkeld in Demon's Souls en Dark Souls. Terwijl de vorige Souls-games geduld en een langzame, methodische benadering van gevechten beloonden, heeft Bloodborne een vechtsysteem met een hoog risico en hoge beloning dat snel, soepel en opwindend is — misschien ook meer vergevingsgezind, afhankelijk van hoe je het aanpakt.

De speler is bewapend met een scala aan trick-wapens en vuurwapens, en de focus op RPG-elementen is niet zo groot als in de vorige games.

Uiteindelijk, hoe geweldig Bloodborne ook is vanuit het perspectief van verhaal, kunst, design en gameplay, het is gewoon niet voor iedereen. Het is tenslotte een Souls-achtige game, dus de gevechten zijn brutaal en er is een steile leercurve die problemen kan opleveren voor gamers die niet bekend zijn met de formule. Maar als je bereid bent om eraan te wennen, zal Bloodborne een onvergetelijke ervaring blijken te zijn.

Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn

Releasedatum: 28 februari 2017

Ontwikkelaar: Guerrilla Games

Vervolgens hebben we nog een baanbrekende game die op verschillende fronten opvalt: het ontwerp, de graphics en zelfs de gameplay, tot op zekere hoogte - Horizon Zero Dawn .

De game speelt zich af in een wereld waar primitieve menselijke samenlevingen bestaan ​​naast machines die zijn gemodelleerd naar echte dieren en die schijnbaar een rol spelen in de ecosystemen van de planeet, net als gewone organische wezens. Dit zorgt voor een nogal gedenkwaardige setting, en de verschillende machinevijanden die je tijdens het spel tegenkomt, zorgen voor zeer interessante tegenstanders.

Zelfs als we de uitstekende art direction en het omgevingsontwerp buiten beschouwing zouden laten, zijn de graphics van Horizon Zero Dawn ronduit verbluffend, vooral gezien het feit dat het op hardware uit 2013 draait! Dit is allemaal te danken aan de uitstekende Decima-engine van Guerrilla Games.

Ten slotte is de gameplay ook boeiend, aangezien de speler een reeks wapens wordt aangeboden die strategisch moeten worden gebruikt bij het opnemen van verschillende vijanden, vooral bij grotere problemen.

Machines zijn snel en robuust. Het is geen manier om ze aan te pakken met knopen, dus van de speler wordt verwacht dat hij zijn zwakke plekken uitbuit, een scala aan tools gebruikt en de omgeving in zijn voordeel gebruikt als ze de uitdagingen van het spel willen overwinnen.

Aan het eind van de dag, hoewel het misschien last heeft van een aantal bekende AAA-tropen, is Horizon Zero Dawn echt een opmerkelijk spel dat het waard is om te spelen.

God van de oorlog

God van de oorlog (2018)

Releasedatum: 20 april 2018

Ontwikkelaar: Santa Monica Studio

Een langverwacht vervolg op God of War 3, de God of War 2018 is een soort zachte herstart. Het gaf de serie een nieuwe setting en een broodnodige (meestal) schone lei om een ​​nieuw verhaal te vertellen.

De game volgt een bejaarde Kratos en zijn zoon Atreus in hun zoektocht om de laatste wens van Kratos' onlangs overleden vrouw en Atreus' moeder te vervullen. Ze nemen ze mee door verschillende werelden van de Noorse mythologie en zetten ze op tegen een aantal nieuwe vijanden. Over het algemeen is de game volwassener en meer verhaalgedreven dan de vorige God of War-titels, wat een verfrissende verandering van tempo is.

Ook de gameplay wijkt af van het oude vaste cameraperspectief ten gunste van een langzamere en meer gefundeerde third-person actie-RPG-ervaring die deels beïnvloed aanvoelt door Dark Souls. Kratos hanteert een nieuw wapen, de met ijs doordrenkte Leviathan Axe, en Atreus biedt met zijn boog langeafstandshulp in gevechten.

Al met al is de nieuwe God of War een zeer complete game die vrijwel alles heeft: verhaal, graphics en gameplay. Toegegeven, het kan in de loop van de tijd een beetje eentonig worden en de game recyclet helaas veel baasgevechten, maar het is nog steeds een uitstekende game die geen PlayStation 4-bezitter mag missen.

Marvel's Spider Man

Marvel's Spider-Man

Releasedatum: 7 september 2018

Ontwikkelaar: Insomniac Games

Vervolgens hebben we Marvel's Spider-Man , een frisse kijk op een van Marvel's populairste superhelden. Het speelt zich af in een gloednieuw universum - Earth-1048 - dat onafhankelijk van andere Marvel-universums bestaat, niet beperkt door bestaande Spider-Man-games en -films.

Deze keer slaat de game gelukkig het hele oorspronkelijke verhaalsegment over en gooit de speler met zijn hoofd in het hoofdplot, waardoor hij in de schoenen wordt geschoven van een ervaren Peter Parker die meer dan genoeg tijd heeft gehad om zijn krachten onder de knie te krijgen. De game bevat nieuwe versies van bekende personages en schurken, plus een aantal geheel nieuwe.

Vanuit het oogpunt van gameplay moet Marvel's Spider-Man de beste Spider-Man-game tot nu toe zijn - webslingerend door Manhattan voelde nog nooit zo goed.

Combat moedigt spelers aan om creatief te denken, gebruikmakend van de omgeving en een verscheidenheid aan gadgets om vijanden te verslaan. Net als bij Horizon Zero Dawn, is hersenloos knopen stampen geen manier om het spel te spelen.

Over het algemeen doen de gevechten denken aan de Batman Arkham-serie, maar helaas zijn de baasgevechten niet het sterkste punt van de game, en veel van de schurken voelen zich uiteindelijk verspild. Hoe dan ook, zelfs als je geen grote fan bent van Spider-Man of superhelden in het algemeen, is Marvel's Spider-Man het proberen waard.

Killzone schaduw val

Killzone schaduw val

Releasedatum: 15 november 2013

Ontwikkelaar: Guerrilla Games

Vervolgens hebben we Killzone schaduw val , het vierde deel in de Killzone-serie, die teruggaat naar de PlayStation 2.

Nu vielen Killzone-games vooral op door de sci-fi-esthetiek die werd geplakt op wat in wezen gewoon een gewone Call of Duty-achtige FPS-game was. Ze maken een grotendeels lineaire singleplayer-ervaring waarvan de belangrijkste aantrekkingskracht lag in de multiplayer-inhoud.

Shadow Fall daarentegen legt meer nadruk op de campagne voor één speler, waarbij de speler wordt uitgerust met een verscheidenheid aan hulpmiddelen en hen in staat stelt vrijer door minder lineaire niveaus en omgevingen te bewegen, terwijl ze stealth gebruiken.

Dat gezegd hebbende, Shadow Fall is ingewikkelder dan wat de spelers die bekend waren met de eerdere Killzone-games verwachtten.

Uiteindelijk is Killzone Shadow Fall een prachtig spel (wederom met dank aan de Decima-engine), en het vuurgevecht is solide. Het verhaal is echter nog steeds niet zijn sterkste punt, ondanks de inspanningen van de ontwikkelaars om van Killzone een serieuzere singleplayer-ervaring te maken.

Desalniettemin kun je Shadow Fall nu gemakkelijk met korting pakken, dus als het klinkt als je kopje thee, moet je het waarschijnlijk eens proberen.

De laatste bewaker

De laatste bewaker

Releasedatum: 6 december 2016

Ontwikkelaar: SIE Japan Studio

Verder gaan, we hebben De laatste bewaker , een game die is ontwikkeld door de mensen achter de onvergetelijke Shadow of the Colossus, wat goed te zien is aan het visuele ontwerp van de game.

The Last Guardian is echter geen gevechtsgerichte game. In plaats daarvan ligt zijn aantrekkingskracht in de sfeer, de puzzels en de relatie tussen de hoofdpersoon - een niet nader genoemde jongen - en Trico, een ongewoon, deels zoogdier, deels vogelachtig wezen dat hem vergezelt. Natuurlijk moet de speler gebruik maken van de vaardigheden van zowel de jongen als Trico om puzzels op te lossen en vooruitgang te boeken.

The Last Guardian is geen gewoon spel. Het ziet er geweldig uit, en hoewel het last heeft van enkele kleine prestatieproblemen op de gewone PS4, is het onwaarschijnlijk dat dit een te grote afleiding zal zijn als een suggestief puzzelspel zoals dit iets is dat je interessant vindt.

Tot zonsopkomst

Tot zonsopkomst

Releasedatum: 25 augustus 2015

Ontwikkelaar: Supermassive Games

Vervolgens hebben we nog een ander avonturenspel dat titels als Fahrenheit: Indigo Prophecy en Heavy Rain weergalmt.

Tot zonsopkomst volgt een goed uitgevoerde horrorverhaallijn die doet denken aan de meeste slasher-films, al die tijd met uitstekende graphics - nogmaals, met dank aan de Decima-engine.

De game speelt zich af in een afgelegen berghut en geeft de speler de controle over acht verschillende personages die te maken krijgen met een dreiging die al dan niet bovennatuurlijk is.

Zoals je van een game als deze mag verwachten, zijn er enkele beslissingen die je moet nemen. Sommigen zullen uiteindelijk bepalen wie leeft en wie sterft, terwijl anderen er op de lange termijn weinig toe doen.

Alles bij elkaar genomen is Until Dawn een onvergetelijke ervaring met een boeiend verhaal, goed geschreven personages, geweldige graphics en uitstekende bewegingsregistratie van het gezicht. Toegegeven, er zijn enkele problemen met het tempo en de toon van het spel is niet zo serieus als sommigen zouden verwachten.

Toch is het het proberen waard, vooral als je van andere soortgelijke avonturengames houdt, zoals de twee die in de eerste paragraaf worden genoemd.

Uncharted 4 A Thiefs End

Uncharted 4: A Thief's End

Releasedatum: 10 mei 2016

Ontwikkelaar: Naughty Dog

Natuurlijk kunnen we het niet hebben over PlayStation 4-exclusives zonder Uncharted te noemen. Uncharted 4: A Thief's End is de conclusie van het verhaal van Nathan Drake, hoewel het zeker niet het einde is van de franchise als geheel.

Als je de volledige ervaring wilt krijgen, moet je de drie games spelen die hieraan voorafgingen, hoewel dit niet nodig is. Natuurlijk zou het verhaal en het einde een grotere impact hebben, maar je kunt de plot begrijpen en van Uncharted 4 genieten, zelfs als je nog nooit een Uncharted-game hebt gespeeld.

Net als alle eerdere Uncharted-games, biedt Uncharted 4 veel vuurgevechten en schatzoeken.

Vijanden kunnen worden aangevallen met vuurwapens, in melee, of kunnen worden vermeden via stealth, terwijl er onmiskenbare echo's van Tomb Raider aanwezig zijn in de platform- en verkenningssegmenten. De gameplay voelt over het algemeen soepeler en meer gestroomlijnd aan in vergelijking met de oudere games, dus dat is een pluspunt.

Uncharted 4 is een prachtige game met verbluffende beelden, een boeiend verhaal en de daadwerkelijke gameplay is verbeterd in vergelijking met de vorige delen. De niveaus zijn meer open, maar nog steeds redelijk lineair, en zoals hierboven vermeld, raden we aan om eerst de PS3-trilogie te spelen, hoewel dit niet verplicht is als je vooral bezig bent met de actie en de graphics.

Uncharted verloren erfenis

Uncharted: Lost Legacy

Releasedatum: 22 augustus 2017

Ontwikkelaar: Naughty Dog

We hebben gezegd dat het einde van het verhaal van Nathan Drake niet het einde was van de Uncharted-serie, en dat is waar Verloren erfenis komt binnen.

Het is een op zichzelf staande uitbreiding voor Uncharted 4, met een nieuwe hoofdrolspeler, of liever, een hele twee: Chloe Frazer en Nadine Ross, die beiden in eerdere Uncharted-titels zijn geïntroduceerd. Chloe is echter de hoofdrolspeler, terwijl Nadine niet speelbaar is in de singleplayer-campagne.

De kernervaring van Uncharted blijft vrijwel ongewijzigd, zowel ten goede als ten kwade. Net als voorheen zijn vuurgevechten en melee-gevechten aanwezig, is stealth een optie en zijn er prachtig ontworpen locaties om te verkennen.

De game ziet er nog steeds fantastisch uit en Lost Legacy doet sommige dingen beter dan Uncharted 4, maar of je dezelfde oude formule beu gaat worden of dat je de nieuwe hoofdrolspeler leuk zult vinden, is geheel subjectief.

Ratchet & Clank 2016

Ratchet & Clank (2016)

Releasedatum: 12 april 2016

Ontwikkelaar: Insomniac Games

Nu komen we bij iets luchtigers en gezinsvriendelijker. Ratchet & Clank is een populaire serie platformgames die teruggaat tot de PlayStation 2 en bestaat op dit moment uit meer dan een dozijn games.

De nieuwste inzending in de franchise is de game uit 2016 met de titel Ratel & Clank, en het is een heruitvinding van het originele spel.

Ratchet & Clank biedt leuke en boeiende 3D-platforming met een aantal zeer gedenkwaardige momenten en karakterontwerp, en het is een absolute must om te spelen als je een fan bent van platformgames. De game biedt een verscheidenheid aan verschillende niveaus en wapens die waarschijnlijk niet saai zullen worden voordat de reis voorbij is.

Al met al is er genoeg inhoud in Ratchet & Clank, zijn de cartoonachtige CGI-graphics prachtig uitgevoerd, en het is een goede remake die gebruik maakt van de middelen van nieuwere hardware om een ​​alomvattende bevredigende ervaring te leveren.

Toekomstige releases

Nu moeten we ook enkele games noemen die nog in 2020 moeten verschijnen, namelijk The Last of Us Part II en Ghost of Tsushima.

De laatste van ons deel 2

The Last of Us Part II

Het vervolg op het veelgeprezen The Last of Us, De laatste van ons deel II, staat gepland om in mei 2020 uit te komen. Het volgt een volwassen Ellie, vergezeld van een ouder wordende Joel, en de gameplay wordt een gestroomlijnde, verbeterde en uitgebreide versie van wat we in de originele game hebben gezien .

Geest van Tshushima

Geest van Tsushima

Wat betreft Geest van Tsushima , het is een actie-RPG die zich afspeelt in 1274 Japan tijdens de Mongoolse invasie. Het zal een enorme open wereld hebben en zal de speler veel vrijheid geven als het gaat om te beslissen hoe ze bepaalde ontmoetingen zullen benaderen.

We kunnen vol vertrouwen zeggen dat deze twee games uiteindelijk ongetwijfeld tot de beste PlayStation 4-exclusives zullen behoren, maar we zullen gewoon moeten wachten tot ze als eerste uitkomen.

Eervolle vermeldingen

Tot slot willen we graag enkele eervolle vermeldingen bespreken. Deze games zijn op zich niet exclusief voor PlayStation 4, en andere halen het niet helemaal in vergelijking met de andere titels die in dit artikel worden genoemd, maar die volgens ons nog steeds het vermelden waard zijn.

The Last Of Us Remastered

The Last of Us Remastered

The Last of Us is gemakkelijk een van de meest prominente PlayStation 3-exclusives, en de remaster brengt verbeterde graphics en prestaties, samen met wat extra DualShock 4-functionaliteit. Uiteindelijk stelt de remaster degenen die niet de kans hebben gehad om het origineel op de PS3 te spelen in staat om deze geweldige game te ervaren.

Schaduw van de kolos

Schaduw van de Kolossus (2018)

De originele Shadow of the Colossus was een meesterwerk voor PlayStation 2 en de remake van 2018 bevat de basis van het origineel en verbetert deze met verbeterde graphics, hoewel de gameplay bijna identiek blijft.

De 2018 Shadow of the Colossus voelt zich echt thuis op de PlayStation 4 en blaast nieuw leven in een game die de aandacht verdient van degenen die het origineel nog nooit hebben gespeeld, maar ook van degenen die het opnieuw willen beleven met prachtige nieuwe graphics .

Uncharted De Nathan Drake-collectie

Uncharted: De Nathan Drake-collectie

We hebben gezegd dat Uncharted 4 het beste wordt ervaren nadat je kennis hebt gemaakt met de eerdere titels. Maar omdat het exclusief voor PlayStation 3 is, zijn de eerste drie games beperkt tot Sony's last-gen console. Gelukkig hebben ze, net als veel andere spraakmakende PS3-exclusives, hun eigen remasters gekregen.

De Nathan Drake-collectie bevat de drie belangrijkste Uncharted-games die zijn uitgebracht voor de PS3 - Uncharted: Drake's Fortune, Uncharted 2: Among Thieves en Uncharted 3: Drake's Deception - alle drie met verbeterde prestaties, maar ze blijven verder ongewijzigd.

Dus als je wilt, kun je een geweldige 3-in-1-deal krijgen, inclusief enkele van de beste titels van de PS3, en je kunt ze voor een redelijk lage prijs krijgen als je de Collection met korting koopt.

Tweede zoon & berucht eerste licht

Infamous: Second Son & Infamous: First Light

Na de originele Infamous, exclusief voor PS3 uit 2009, hebben we Infamous: Second Son. Net als het origineel kan de game gemakkelijk worden omschreven als een superheld/superschurk-simulator, wiens verhaal wordt gevormd op basis van de morele beslissingen van de speler, d.w.z. of ze ervoor kiezen om op te treden als een held of als een schurk/antiheld.

Second Son voelde echter als een lauwe voortzetting van de serie, en hetzelfde geldt voor de op zichzelf staande uitbreiding, First Light. Er is een groot gevoel van vrijheid en variatie bij beide titels, maar uiteindelijk voelen ze wat plat aan, zowel vanuit een verhaal als vanuit een gameplay-standpunt.

Er is weinig gevoel van impact in gevechten en de open werelden van beide games lijden aan het grote lege-stad-syndroom dat veel voorkomt bij veel open-wereldtitels. Desalniettemin zijn het op geen enkele manier slechte games, we vinden alleen dat ze gewoon boven het gemiddelde zijn, dus we kunnen ze niet met recht groeperen met de beste PS4-exclusives, terwijl we ook niet echt kunnen negeren ze ook helemaal.

Dagen voorbij

Dagen voorbij

Days Gone is een degelijke zombie-survivalgame die zich, althans tot op zekere hoogte, weet te onderscheiden van andere titels in een oververzadigd genre. Een open-wereldgame met spannende gevechten, het is de moeite waard om eens te kijken of je een grote fan bent van post-apocalyptische scenario's, vooral die met zombies.

Als je echter gewoon genoeg hebt van zombies, zal Days Gone niet veel doen om je enthousiasme nieuw leven in te blazen. Het is nog steeds een gebrekkige game met een slap verhaal dat in de loop van de tijd in herhaling kan vallen, mede dankzij de hierboven genoemde oververzadiging van dit genre.

Conclusie

Exclusief voor PlayStation 4

Dat zouden de beste PlayStation 4-exclusives zijn die tot nu toe zijn uitgebracht, plus enkele extra vermeldingen en nog twee spraakmakende games die in de nabije toekomst zullen worden uitgebracht. Dit zijn natuurlijk alleen onze keuzes, en er zijn andere exclusieve PS4-games die we niet hebben opgenomen. Als je denkt dat er games zijn die een plek op deze lijst verdienen, laat het ons dan weten in de reacties en we zullen zien of we ze in de toekomst kunnen toevoegen!

Tot slot zul je merken dat er enkele prominente titels ontbreken, games die je zeker zou verwachten te zien op een exclusieve PS4-lijst, zoals Death Stranding of Detroit: Become Human. Het punt is dat deze games – samen met enkele andere – ofwel al zijn uitgebracht voor Windows of in de toekomst zullen komen, dus we kunnen ze niet met recht opnemen in een lijst met exclusieve PlayStation 4-games.

Deze vind je misschien ook leuk