Beste .io-games 2022

Op zoek naar een nieuwe .io-browsergame om af en toe voor de lol te spelen? Hier is een handige lijst met de absoluut beste .IO-games die je nu kunt spelen.

DoorJustin Fernandez 30 december 20219 januari 2021 Beste IO-games

Hoewel er geen gebrek is aan lonend en plezierig browsergames , degenen die de .io-extensie gebruiken, zijn behoorlijk populair geworden bij Twitch-streamers en jongere gamers.

Gezien hoe enorm en diep de .io-bibliotheek is, dachten we dat we de beste .io-games zouden uitlichten om in 2022 te spelen, ongeacht je internetkwaliteit of hardwarebeperkingen.

Voor deze lijst zullen we ons concentreren op meer populaire .io-games in meerdere genres, waaronder: overleving , schutters , strijd royale , en meer.

Als we zijn vergeten je favoriete game toe te voegen, laat het ons dan weten in de reacties.

Vergeet ten slotte niet om in de toekomst terug te komen, want we blijven deze lijst bijwerken met nieuwe games!

Verwant: Beste gratis te spelen pc-games 2022 Beste Lego-videogames 2022 Beste games waar je speelt als de slechterik 2022

InhoudsopgaveTonen

Agar.io

Agar.io

Genre: Overleven

Het is praktisch onmogelijk om .io-games te bespreken zonder te vermelden Agar.io omdat het ongetwijfeld de meest populaire is.

De game draait om een ​​gespannen maar eenvoudig gameplay-principe: je bent een cellulaire structuur die voedsel moet consumeren om groter te worden en te overleven.

Zodra je een bepaalde drempelwaarde hebt bereikt, kun je ook andere spelers opslokken, waardoor je een bevredigend risico/beloning voor ontmoetingen creëert.

slither.io

slither.io

Genre: Overleven

Een ander .io-spel dat in populariteit is gegroeid, is slither.io , die een aantal signalen van Agar.io lijkt te nemen, evenals klassieke snake-games.

Het ziet je glibberen over een slagveld bezaaid met kleine bollen voedsel die kunnen worden gegeten om in omvang te groeien en je score te verhogen.

Beweging is erg belangrijk in Slither.io, omdat spelers worden uitgeschakeld wanneer de kop van hun slang in contact komt met het lichaam van een andere slang, zelfs dat van henzelf.

Brutal.io

Brutal.io

Genre: Actie

Met een naam als Brutal.io , kun je al raden aan wat voor soort spel je begint. Daarin bestuur je een draaiende bal met een stekelige dorsvlegel aan zijn lichaam.

Het doel van het spel is om over de kaart te gaan en voedsel te eten om groter te worden en de potentie van je wapen te vergroten totdat je de laatste speler bent die overeind staat.

Uiteindelijk zul je merken dat je je gigantische dorsvlegel naar spelers in de buurt gooit om te proberen ze te elimineren voordat ze je kunnen raken.

warbot.io

warbot.io

Genre: Actie

Je zult niet veel .io-games met 3D-graphics vinden, omdat ze behoorlijk belastend kunnen zijn voor je browser, afhankelijk van je internetverbinding.

Voor degenen met hoge verbindingssnelheden, warbot.io is een top-down twin-stick shooter die een mix van toetsenbordinvoer gebruikt voor beweging en een muiscursor om te richten.

Daarin speel je als een robot met verschillende wapens en vecht je tegen andere door spelers bestuurde robots door power-ups te verzamelen en vijandelijke projectielen te vermijden.

zombies.io

zombies.io

Genre: Overleven

Aangezien zombie-overlevingsgames in 2022 nog steeds behoorlijk populair zijn, is het niet verrassend om te zien zombies.io is een van de meest gespeelde .io-games die er zijn.

Het begint met het bouwen van een basis overdag, het toevoegen van verdedigingen en het blokkeren van mogelijke zwakke plekken voor wat er 's nachts gaat komen.

Zodra het donker is, zullen hordes zombies proberen je basis binnen te vallen en je op te eten, waarbij je ze moet afhouden met verschillende wapens.

Diep.io

Diep.io

Genre: Actie

Diep.io is een tankgevechtspel waarin je vecht tegen andere door spelers bediende tanks en alle obstakels in de omgeving die je in de weg staan.

Als je netten van vijanden uitschakelt, ervaar je punten die je machine op niveau brengen en kun je je tank aanpassen met unieke vaardigheden en bonussen.

Er zijn verschillende upgrades die zijn afgestemd op verschillende tankbuilds en er zijn verschillende spelmodi om uit te kiezen, waaronder teamgevechten en free-for-alls.

gats.io

gats.io

Genre: Schutter

Als je het leuk vindt om top-down shooters te spelen, dan zul je waarschijnlijk genieten van wat gats.io brengt in het genre.

Spelers kiezen uit verschillende wapens en bepantsering voordat ze op een kaart worden geladen waar ze voor hun leven moeten vechten terwijl ze door nauwe gangen lopen en achter dekking duiken.

De wapens en bepantsering die je besluit te gebruiken, kunnen de gameplay aanzienlijk veranderen, waarbij elk de mobiliteit, verdediging en schade van je personage beïnvloedt.

vleugels.io

vleugels.io

Genre: Actie

vleugels.io is een vliegtuiggevechtspel waarin je het opneemt tegen andere piloten voor chaotische 2D-luchtgevechten.

Je vliegtuig beweegt met halsbrekende snelheden, waardoor je snelle manoeuvres kunt uitvoeren om inkomende aanvallen te ontwijken of je vijanden te verrassen.

De game bevat verschillende wapens en power-ups die je overal op de kaart kunt oppikken om je een voorsprong op de concurrentie te geven.

deepeep.io

deepeep.io

Genre: Overleven

Gaande van de helderblauwe luchten naar de duistere diepten van de oceaan, deepeep.io is een overlevingsspel voor meerdere spelers waarin je probeert voedsel te verzamelen en in leven te blijven als een van de vele waterdieren.

Het biedt veel variatie dankzij de brede selectie van soorten waarmee je kunt spelen, waarbij elke soort over speciale vaardigheden beschikt.

Verschillende zeedieren zullen het beter doen in verschillende biomen, wat een extra laag strategie en complexiteit aan het spel toevoegt.

Gartic.io

Gartic.io

Genre: Sociaal

Als je het beu bent om tegen andere spelers te vechten, kun je altijd een pauze nemen en een rondje spelen Gartic.io .

Het doet denken aan gezelschapsspellen zoals charades, waarbij een speler een woord probeert te beschrijven door middel van tekeningen, en alle anderen moeten raden wat het zou kunnen zijn.

Scoren en boekhouden worden allemaal rechtstreeks via het spel afgehandeld en er zijn tientallen kamers gewijd aan verschillende talen.

gat.io

gat.io

Genre: Puzzel

gat.io is absoluut een van de vreemdere .io-games die we hebben gespeeld en heeft een vergelijkbare gameplay als Donut County en Katamari Damacy.

Daarin speel je als een allesverslindend zwart gat dat alles opzuigt wat het in zichzelf kan passen, inclusief voertuigen, bomen en andere objecten die op de kaart te vinden zijn.

Het doel is om te blijven groeien totdat je het grootste zwarte gat hebt, terwijl je voorkomt dat je wordt opgeslokt door een andere speler.

Surviv.io

Surviv.io

Genre: Battle Royale

Gemodelleerd naar populaire Battle Royales zoals Fortnite en Apex Legends , Surviv.io is een top-down 2D-shooter waarin je team-gebaseerde schermutselingen aangaat op een steeds kleiner wordende kaart.

Om ervoor te zorgen dat je het einde haalt, moet je op de kaart zoeken naar wapens en bepantsering. Er zijn veel wapens om uit te kiezen, waaronder jachtgeweren, SMG's, sluipschutters, aanvalsgeweren en meer.

Hoewel het misschien niet zo gepolijst of bekend is als andere Battle Royales, zoals veel .io-spellen, zul je merken dat Surviv.io een zeer toegewijde spelersbasis heeft die meerdere platforms beslaat.

goons.io

goons.io

Genre: Actie

goons.io combineert snelle zwaardgevechten met een cast van kleurrijke personages. Daarin ga je strategisch rond met het snijden van vijanden die je tegenkomt totdat je de laatste speler bent die overeind staat.

We zeggen strategisch omdat je vlucht- en slash-vaardigheden cooldowns hebben die je voor een korte tijd kwetsbaar maken.

Het is een van die games waarvoor je een paar wedstrijden nodig hebt om onder de knie te krijgen, maar het is de moeite waard als je van games houdt met hoge vaardigheidsplafonds.

hordes.io

hordes.io

Genre: Rollenspel

Een ander .io-spel met 3D-graphics dat het bekijken waard is, is hordes.io . Het is in wezen een oude school RPG ontworpen met de beperkingen van een browsergame in gedachten.

Er zijn meerdere klassen om in te spelen en je kunt je personage aanpassen voordat je de wereld in gaat.

Verspreid over de kaart van Hordes.io zijn monsters waarmee je kunt vechten om XP te verdienen, verschillende klassenvaardigheden die je voor je personage kunt ontgrendelen en andere geheimen die je buiten de gebaande paden kunt vinden.

bitplanets.io

bitplanets.io

Genre: Realtime strategie

bitplanets.io is een verrassend complexe RTS-game, aangezien het op een internetbrowser kan draaien. In de game moet je een galactische kolonie ruimteschepen laten groeien en ze naar nabijgelegen planeten sturen.

Het doel is om het universum over te nemen door zoveel mogelijk planeten te verwerven en ze te oogsten voor hulpbronnen.

Een groot deel van het proces kan worden geautomatiseerd met behulp van stromen die aangrenzende planeten met elkaar verbinden. Je kunt ze allemaal upgraden voor een hogere aanval, verdediging en bereik, naast andere statistieken.

shellshockers.io

shellshockers.io

Genre: Schutter

De laatste 3D-shooter die we zullen uitlichten is shellshockers.io , waarin je speelt als eieren met vuurwapens, met letterlijke armen aan weerszijden van hun lichaam.

Het is in de praktijk net zo willekeurig als de beschrijving luidt, maar kan een knaller zijn in de drie meegeleverde modi: team deathmatch, capture the flag en free-for-all.

Voor elke eliminatie beloont de game je met gouden eieren, een in-game valuta die kan worden besteed aan een brede selectie cosmetica voor je ei, waaronder wapenskins en hoeden.

Taming.io

Taming.io

Genre: Overleven

Taming.io is nog een ander overlevingsspel, maar slaagt erin om dingen op te fleuren met het verzamelen van wezens die doen denken aan de Pokémon-serie .

Je krijgt het doel om zo lang mogelijk in leven te blijven terwijl je middelen verzamelt om je dorp te upgraden en wilde dieren te temmen die je over de hele wereld tegenkomt.

Elk huisdier heeft unieke vaardigheden, zwakheden en sterke punten op basis van zijn elementaire typering, waarvan er in totaal acht zijn.

Smash Karts.io

Smash Karts.io

Genre: Actie

Als je goede herinneringen hebt aan het spelen van de gevechtsmodus in een van de Mario Kart-spellen , dan Smash Karts.io is een uitgeklede versie die rechtstreeks in uw browser wordt uitgevoerd.

In plaats van een gevarieerde selectie Nintendo-mascottes, speel je als konijntjes, katten, kikkers en honden die zijn geëvolueerd om niet alleen skelters te besturen, maar ook wapens te hanteren.

Terwijl je door kleurrijke 3D-arena's rijdt, kom je power-ups tegen waarmee je raketten kunt afvuren, minigeweren kunt schieten, explosieve ladingen kunt laten vallen, vijanden onder stroom kunt zetten en nog veel meer.

Superhex.io

Superhex.io

Genre: Overleven

Superhex.io is een ander overlevingsspel waarin je wordt belast met het opbouwen van je middelen om het grootste zeshoekige territorium te creëren.

Om dit te doen, moet je elke centimeter van de kaart veroveren door je zeshoekige tegels strategisch te plaatsen terwijl je uitkijkt naar vijandige spelers die hetzelfde willen doen.

Net als veel andere games die in deze lijst worden genoemd, profiteert Superhex.io enorm van de eenvoudige maar gespannen gameplay-mechanica waardoor je terugkomt voor meer.

Deze vind je misschien ook leuk